Φιλανθρωπική πρωτοβουλία από την Google

Με αφορμή τις γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν, η Google έκανε γνωστή τη φιλανθρωπική της δράση παρουσιάζοντας το νέο της πρόγραμμα με την ονομασία "Global Impact Awards" μέσω του οποίου θα χρηματοδοτήσει επτά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, με το συνολικό ποσό των 23 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Όπως δηλώνει και η ίδια η Google στο site του προγράμματος, η νέα αυτή κίνηση έχει ως στόχο της να υποστηρίξει οργανισμούς που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και την καινοτομία για να αντιμετωπίσουν μερικά από τα δυσκολότερα προβλήματα της ανθρωπότητας. Οι οργανώσεις που επιλέχθηκαν θα χρηματοδοτηθούν για μία μόνο φορά με σκοπό να καταφέρουν να "ζωντανέψουν" τις ιδέες τους.
 
 
Στην συνέχεια η εταιρία τονίζει πως "αναζητούμε νέους, ευέλικτους οργανισμούς που να έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο για μία μεγάλη ιδέα, και που δείχνουν μια υγιή αδιαφορία για το αδύνατο. Έρευνες για αισθητήρες που ελέγχουν την ποιότητα του νερού, σχολεία ίσων ευκαιριών και μέθοδοι καταγραφής του DNA άγριων ζώων για την αποφυγή της παράνομης διακίνησής τους, είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που μας απασχολούν. Θα χρηματοδοτήσουμε με 23 εκατομμύρια δολάρια επτά οργανώσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο".