Στο… κλαμπ των 500 εκατομμυρίων downloads το Facebook Messenger

Στο... πριβέ κλαμπ των 500 και πλέον εκατομμυρίων downloads μπήκε η εφαρμογή του Facebook Messenger για android συσκευές, σύμφωνα με το Google Play.

Μέχρι τώρα, οι μοναδικές εφαρμογές που είχαν σπάσει το φράγμα των 500 εκατομμυρίων downloads σε android ήταν οι εφαρμογές της Google, όπως το Gmail και το YouTube, καθώς και οι εφαρμογές Facebook και WhatsApp – αντίθετα, καμία εφαρμογή δεν έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο downloads ακόμα.

Και όλα αυτά για μία εφαρμογή η οποία έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα λόγω του ότι το Facebook ουσιαστικά ανάγκασε τους χρήστες του να κατεβάσουν το Facebook Messenger, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Facebook chat στις συσκευές τους, αλλά κυρίως λόγω των πολλών permissions που απαιτεί κατά την εγκατάστασή της, εγείροντας ανησυχίες για το κατά πόσον τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών είναι ασφαλή.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η έκταση που πήρε το θέμα, ώστε το Facebook αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, εξηγώντας γιατί η εφαρμογή του Messenger απαιτεί πρόσβαση (μεταξύ άλλων) στις φωτογραφίες, τα βίντεο, τις ηχογραφήσεις, τη λίστα τηλεφωνικών επαφών και τα SMS του χρήστη.