Στον Bram Stoker αφιερωμένο το σημερινό Google doodle

Τα 165 χρόνια από την γέννηση του Bram Stoker γιορτάζει το σημερινό Google doodle. Ο ιρλανδός μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος έγινε γνωστός ως ο δημιουργός του Δράκουλα, παρότι έγραψε συνολικά 18 ακόμα βιβλία.

Ο Stoker γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1847 και αφού σπούδασε στο Trinity College μετακόμισε στο Λονδίνο το 1878, όπου δούλεψε ως διαχειριστής της Irving Company στο θέατρο Lyceum. Ξεκίνησε να γράφει βιβλία από το Δουβλίνο, ενώ τα έργα του περιλαμβάνουν μυθιστορήματα, διηγήματα, ομιλίες καθώς και απομνημονεύματα.

Έγραψε τον Δράκουλα, το πέμπτο μυθιστόρημα του το 1897 αφού πέρασε αρκετά χρόνια μελετώντας την Ευρωπαϊκή λαογραφία και τις μυθολογικές ιστορίες των βαμπίρ. Ο Stoker πέθανε το 1912 στο Λονδίνο και ακόμα και 100 χρόνια μετά τον θάνατο του, ο Δράκουλας εξακολουθεί να εντυπωσιάζει να αποτελεί έμπνευση για ταινίες και λογοτεχνικά έργα που βασίζονται γύρω από τα βαμπίρ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του μυθιστορήματος, με εισαγωγή από τον ιρλανδό συγγραφέα Colm Tóibín, για να σηματοδοτήσει την συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τον θάνατο του.