Εφαρμογή της Google σε αυτοκίνητα, ρολόγια και νέα smartphones

Το λογισμικό Android της Google έρχεται σε αυτοκίνητα, τηλεοράσεις και ρολόγια καθώς ο κολοσσός αναζήτησης του Διαδικτύου βρίσκεται στο απέναντι στην Apple Inc και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε ένα ταχέως διεύρυνόμενο πεδίο των συνδεδεμένων με το Internet συσκευών.

Το ελεύθερο λογισμικό Android της Google λειτουργεί σε περισσότερες από τρεις στις τέσσερις συσκευές smartphones που πωλούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα πολύτιμο εργαλείο για τους καταναλωτές ώστε να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως η αναζήτηση πληροφοριών και οι χάρτες στο διαδίκτυο.

Στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της την Τετάρτη, η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα αυτοκίνητα που... τρέχουν με Android Auto software. Διαθέτουν πλοήγηση, μουσική και μηνύματα. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί σε εκθεσιακούς χώρους εντός του τρέχοντος έτους.

Περισσότερες από 40 εταιρείες αυτοκινήτων έχουν υπογράψει συμμαχία ανάπτυξης λογισμικού, αλλά η Google δεν διευκρίνισε πώς θα είναι το λογισμικό Android στα αυτοκίνητά τους για το 2014.