Το eBay ζητα από τους χρήστες να αλλάξουν κωδικό

Ανησυχία προκάλεσε σε χιλιάδες χρήστες στο διαδίκτυο μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο PayPal, και μέσω της οποίας το eBay (του οποίου η PayPal είναι θυγατρική) καλούσε τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους, χωρίς να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει αυτό.

Ωστόσο, λίγο αργότερα η ανακοίνωση... εξαφανίστηκε, εντείνοντας την αγωνία των χρηστών του eBay.

Περίπου μία ώρα αργότερα, η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε και πάλι στην ιστοσελίδα του eBay, αυτή τη φορά με πλήρες κείμενο (η αρχική ανακοίνωση είχε μόνο τίτλο), και με αυτήν επιβεβαιώθηκε ότι πράγματι το eBay θα ζητήσει από όλους τους χρήστες να αλλάξουν κωδικούς το συντομότερο δυνατό.

“Η eBay Inc. ανέφερε ότι ξεκινώντας αργότερα σήμερα, θα ζητά από τους χρήστες του eBay να αλλάξουν τους κωδικούς τους εξαιτίας μίας κυβερνοεπίθεσης που εξέθεσε μία βάση δεδομένων που περιείχε κρυπτογραφημένους κωδικούς και άλλα μη-οικονομικά δεδομένα”, αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το πρόβλημα ασφαλείας είχε σαν αποτέλεσμα μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα σε λογαριασμούς χρηστών του eBay, ούτε ενδείξεις για πρόσβαση χάκερς σε στοιχεία για πιστωτικές κάρτες, αλλά η αλλαγή κωδικού θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ασφάλειας για τους χρήστες.

Η βάση δεδομένων, σύμφωνα με το eBay, περιελάμβανε στοιχεία όπως ονόματα πελατών, κρυπτογραφημένους κωδικούς, διευθύνσεις e-mail, διευθύνσεις κατοικίας, τηλεφωνικούς αριθμούς και ημερομηνίες γεννήσεως, αλλά όχι στοιχεία για πιστωτικές κάρτες ή άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες.

Σχετικά Tags
eBay