Τι έπαθε το Twitter το βράδυ της Τρίτης

Σε δυσλειτουργία του λογισμικού οφείλεται η πτώση του Twitter από το διαδίκτυο για 47 λεπτά -τελικά- της ώρας μετά τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης 11 Μαρτίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρονική περίοδο που το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έμεινε offline.

Τη στιγμή που το πρόβλημα άρχισε να παρουσιάζεται, οι χρήστες που επιχειρούσαν να μπουν στο λογαριασμό τους έβλεπαν το μήνυμα Twitter is currently down for maintenance.

Το Twitter ανακοίνωσε πως “οι περισσότεροι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πρόσβαση στο Twitter μέσω διαδικτύου και mobile εφαρμογών. Το ερευνάμε”.

Αργότερα μίλησε για δυσλειτουργία λογισμικού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η μετοχή του Twitter ενισχυόταν κατά 3,7% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ μόλις ανακοινώθηκε και επίσημα η δυσλειτουργία του λογισμικού, τα κέρδη συρρικνώθηκαν στο 0,25%, το οποίο ήταν και η τελική -θετική- μεταβολή διαπραγμάτευσης της αξίας της μετοχής.

Η εταιρεία εξέδωσε απολογητική ανακοίνωση μιλώντας για "μη αναμενόμενες περιπλοκές κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου τρόπου αντιμετώπισης προβλημάτων στον πυρήνα του διακομιστή", για να δικαιολογήσει το μεγάλο διάστημα για το οποίο "έπεσε" από το διαδίκτυο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Twitter πραγματοποίησε αναβάθμιση αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων το Νοέμβριο του 2013 για να αποφεύγει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του και να ενισχύσει τεχνολογικά την αξιοπιστία του, εξαιτίας συχνών βλαβών κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του.

Ωστόσο, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έπεσε για λίγα δευτερόλεπτα και στις 2 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων Όσκαρ, μετά τη δημοσίευση σε αυτό της περίφημης selfie φωτογραφίας των αστέρων του Χόλιγουντ, χορηγία της Samsung.