Ανανεώθηκε η εμφάνιση των Google Maps

Με ανάρτηση του στο blog των Google Maps ο Karl Johann Schmidt, μηχανικός λογισμικού της Google ανακοίνωσε την ανανέωση των χαρτών της υπηρεσίας όσον αφορά την εμφάνιση τους.

Η ανανεωμένη έκδοση επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μια καλύτερη άποψη της  φυσικής γεωγραφίας κάθε τόπου, χρησιμοποιώντας διαβαθμίσεις των χρωμάτων για να αποδώσει διαφορετικούς τύπους εδάφους και βλάστησης.

«Τα εμπλουτισμένα δεδομένα σας επιτρέπουν να διακρίνετε εύκολα και γρήγορα μεγάλα δάση, ερήμους και βουνά σε όλον τον κόσμο, που αρχίζουν και που τελειώνουν» γράφει ο Schmidt. «Αποδίδει ακόμα καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι φυσικοί σχηματισμοί επηρεάζουν την τοποθεσία και την μορφή τεχνητών κατασκευών, όπως πόλεις, φράγματα και γέφυρες».

Σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με τον Schmidt είναι να αναπτύξουν περαιτέρω τους Google Maps, ως την πιο πλήρη υπηρεσία παγκόσμιας χαρτογράφησης. Ο μηχανικός δημοσίευσε ακόμα κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν με ποιο τρόπο η νέα εμφάνιση των χαρτών βελτιώνουν την γραφική απόδοση του περιβάλλοντος και του εδάφους.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό των Google Maps είναι η χρήση ετικετών για την επισήμανση φυσικών μνημείων και σχηματισμών σε όλον τον πλανήτη.