Λιώνεις στο Facebook; Θα σου κάνουν ηλεκτροσόκ!

Δύο διδακτορικοί Αμερικανοί φοιτητές βρήκαν έναν εναλλακτικό τρόπο για να σταματήσουν τον εθισμό στο Facebook, κάνοντας ηλεκτροσόκ σε όποιο χρήστη ξεχνιέται στην παραπάνω σελίδα και το έκαναν κυρίως για τους εαυτούς τους.

Οι δυο τους, ήταν που ήταν πολύ απασχολημένοι με το βαρύ πρόγραμμά τους, με διάβασμα και εργασίες, δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν λόγω της εξάρτησης που διαπιστωμένα προκαλεί το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Έβαλαν λοιπόν τα επιστημονικά μυαλά τους να δουλέψουν μαζί και κατέληξαν σε μια χρηστική λύση. Χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα που αποκαλύπτει ποια ιστοσελίδα επισκέπτεται ο χρήστης του υπολογιστή, κατά τη διάρκεια της πλοήγησής του στο διαδίκτυο.

Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί έναν κρυφό προσωρινό κώδικα, ο οποίος συνδέεται μέσω ενός χειροποίητου κυκλώματος με τη θύρα USB του υπολογιστή, στην οποία συνδέεται το ποντίκι.

Το ποντίκι είναι παράλληλα συνδεδεμένο με ηλεκτρόδια, τα οποία ενεργοποιούνται μόνο όταν καλύπτονται οι όροι που έχουν εκ των προτέρων θέσει οι δύο φοιτητές και έτσι γίνεται στο χρήστη που έχει... αφεθεί στον εθισμό του στο Facebook ηλεκτροσόκ!

Όπως είπαν και οι δύο επινοητές του συστήματος... αντι-εθισμού, έφαγαν εκατοντάδες ώρες ψάχνοντας και αναζητώντας η λύση και κυρίως, τη διασύνδεση μεταξύ software και hardware.

Οι δύο Αμερικανοί διαβεβαιώνουν ότι η τάση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύ μικρή και δεν προξενεί πρόβλημα στο χρήστη-αποδέκτη.

Αν και, εδώ που τα λέμε, οι δυο τους ίσως χρειάζονταν λιγάκι παραπάνω, καθώς δήλωναν με... υπερηφάνεια ότι ξόδευαν πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα στο Facebook.

Το πείραμα-εφαρμογή ονομάστηκε Pavlov Poke, με ευθεία αντιπαραβολή στο σκυλί του Παβλόφ.