Samsung Galaxy Gear: Το “έξυπνο” ρολόι, με τηλέφωνο και internet

Συσκευή Android που θα φοριέται στον καρπό σαν ένα ρολόι και θα προσφέρει λειτουργίες κινητού τηλεφώνου, καθώς  και πλοήγηση στο Διαδίκτυο λανσάρει η Samsung.

Όπως ανέφερε την Κυριακή 18 Αυγούστου το δίκτυο Bloomberg, επικαλούμενο δύο πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, το Galaxy Gear θα παρουσιαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης IFA στο Βερολίνο.

Το "έξυπνο ρολόι" προγραμματίζεται να φτάσει στα καταστήματα εντός του έτους ως απάντηση σε μια αντίστοιχη συσκευή που λέγεται ότι αναπτύσσει η Apple.

Με την αγορά smartphones να παρουσιάζει σημάδια κορεσμού, πολλές εταιρείες ελπίζουν ότι τα smartwatches και γενικά οι "φορετές" συσκευές θα προσφέρουν νέα κερδοφορία στο προσεχές μέλλον.

Επιπλέον, τα "έξυπνα" κινητά που επικοινωνούν μόνο με τα "έξυπνα" ρολόγια του ίδιου κατασκευαστή θα ανάγκαζαν πολλούς χρήστες να μείνουν πιστοί στην ίδια πλατφόρμα.

Οι πωλήσεις ρολογιών χειρός εκτιμάται ότι θα φτάσουν φέτος τα 60 δισ. δολάρια, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως φαίνεται, πάντως, το Galaxy Gear δεν θα διαθέτει εύκαμπτη οθόνη, ωστόσο η Samsung συνεχίζει τις προσπάθειες για την τελειοποίηση αυτής της τεχνολογίας.