Microsoft: Δωρεάν πλέον τα patch στα παιχνίδια του Xbox 360

Ακούστηκε ως φήμη χθες, αλλά πλέον έχουμε και την επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς Microsoft, και πιο συγκεκριμένα διά στόματος Major Nelson αλλά και Marc Whitten. Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, η χθεσινή αναφορά έκανε λόγο ότι τα δωρεάν patch για τους developers (θα εξηγήσουμε σε λίγο), θα ισχύουν για τα Xbox Live games αλλά και τα retail, όμως ο Major Nelson επιβεβαίωσε μόνο την πρώτη περίπτωση, δηλαδή τα XBLA παιχνίδια.

Ας κάνουμε όμως μια στάση, για να εξηγήσουμε την ιστορία του ζητήματος. Στο παρελθόν, η Microsoft, για κάθε patch παιχνιδιού που βγαίνει στην κονσόλα της, πέραν του πρώτου που ήταν δωρεάν, έπαιρνε κάποιο ποσό, και συνήθως συζητούσαμε για δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Αυτό το γεγονός, είχε εκνευρίσει αρκετούς developers, κυρίως τους "μικρομεσαίους", οι οποίοι δεν είχαν να διαθέσουν τόσο μεγάλα ποσά για ένα patch.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, ήταν πιθανώς ο Phil Fish, o developer του εξαιρετικού indie game Fez, ο οποίος επιθυμούσε να βγάλει ένα patch για το εν λόγω παιχνίδι, για να διορθώσει ένα bug που μπορούσε υπό προϋποθέσεις να επηρεάσει τα save files των παικτών. αλλά η Microsoft ζητούσε ένα καλούτσικο ποσό χρημάτων.

Το πιο εντυπωσιακό στην αλλαγή πλεύσης της Microsoft, είναι ότι έχει σταματήσει να ζητά χρήματα από τον Απρίλιο για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν το ανακοίνωσε ποτέ! Απλώς, αναγκάστηκε στην παρούσα φάση να επιβεβαιώσει τη χθεσινή διαρροή. Ο Phil Fish, πάντως, ήταν και πάλι καυστικός, μέσω Twitter, προς απάντηση του Major Nelson: "Ξεχάσατε να το πείτε στον κόσμο".

Πηγή: www.thegang.gr