Το official headset του Xbox One, θα πωλείται ξεχωριστά

Λοιπόν, το γεγονός είναι πως το Xbox One headset, δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία και άρα στην αρχική τιμή της κονσόλας, θα πωλείται ξεχωριστά. Τι συνέβαινε μέχρι τώρα; Στη φθηνή έκδοση του Xbox 360 (4GB), το headset δεν υπήρχε εντός, αντίθετα το βρίσκαμε στην "ακριβή", full version της κονσόλας.

Η Microsoft, τοποθετήθηκε επίσημα επί του θέματος στο Ars Technica, και ανέφερε πως τη δουλειά αυτή την αναλαμβάνει το Kinect, το οποίο ενσωματώνει μικρόφωνο. Προφανώς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από συνομιλία στο Skype έως και στα παιχνίδια (φωνητικές εντολές, chat). Για τους gamers που προτιμούν ένα headset, το αξεσουάρ θα πωλείται στην αγορά ξεχωριστά, η τιμή του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Το κακό της υπόθεσης, αν δεν αγοράσετε headset, είναι πως κατά πάσα πιθανότητα, οι φωνές των άλλων παικτών στο online gaming, θα περνούν κι αυτές από τη βασική πηγή ήχου που χρησιμοποιείτε, κάτι μάλλον ενοχλητικό. Επίσης, θα είναι μάλλον δύσκολο να κάνετε mute ή να αυξομειώνετε την ένταση των φωνών, στο φτερό.

Παρεμπιπτόντως, το PS4 θα συμπεριλαμβάνει ένα αρκετά βασικό ακουστικό και μικρόφωνο στη συσκευασία, περίπου σαν αυτό που πιθανώς έχετε στο κινητό σας. Βέβαια, στο PS4 δεν διατίθεται στον στάνταρ εξοπλισμό η κάμερα. Με άλλα λόγια, αντιλαμβανόμαστε όλοι, πως το ζήτημα είναι να κρατηθεί όσο το δυνατόν χαμηλά, ή αλλιώς σε φυσιολογικά επίπεδα, η τιμή. Το PS4 θυσιάζει την PlayStation Camera. Αν στο Xbox One έμπαινε και το headset στο κουτί, τότε τα πράγματα θα ξέφευγαν...

Πηγή: thegang