Η έξυπνη κίνηση της Sony με το SmartWatch 2

Για τα έξυπνα ρολόγια έχει γίνει αρκετός λόγος και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να γίνεται, αφού αρκετοί μεγάλοι κατασκευαστές έχουν στραφεί προς το χώρο, διαβλέποντας μεγάλες εμπορικές ευκαιρίες.

Το κοινό, βέβαια, δεν έχει εκφραστεί ακόμη, και αρκετοί αναλυτές εκφράζουν επιφυλάξεις για το πόσο "ζεστά" θα πάρει το θέμα.

Η Sony, πάντως, φρόντισε να κάνει τα κουμάντα της και στο Mobile Asia Expo της Σαγκάης παρουσίασε το SmartWatch 2.

Ο διάδοχος του προηγούμενου έξυπνου ρολογιού της ιαπωνικής εταιρείας μπήκε μπροστά στην κούρσα, πριν προλάβει να λανσάρει η Apple το iWatch ή η Samsung τη δική της πρόταση. Στην ουσία, πάντως, πρόκειται για ένα αξεσουάρ του smartphone, ή και μια δεύτερη οθόνη για την Android συσκευή σας, παρά για ένα αυτόνομο smart gadget.

Το Sony SmartWatch 2 βασίζεται σε ένα custom λειτουργικό, το οποίο είναι συμβατό με Android συσκευές και συγκεκριμένες εφαρμογές –σε πρώτη φάση περίπου 200, αλλά αναμένεται να αυξηθούν μέχρι το παγκόσμιο εμπορικό λανσάρισμα της συσκευής το Σεπτέμβριο.

Θα σας επιτρέπει να απαντάτε κλήσεις και μηνύματα από απόσταση, να βλέπετε πληροφορίες από το κινητό σας ή και να τραβάτε φωτογραφίες, χωρίς να αγγίζετε τη συσκευή. Η ενσωμάτωση Bluetooth 3.0 αλλά και NFC τεχνολογίας καθιστά ευκολότερη τη σύνδεση του με άλλες συσκευές και τη διαχείριση περιεχομένου.

Διαθέτει οθόνη 1,6 ιντσών, που μπορεί να μην εντυπωσιάζει από άποψη ανάλυσης (μόλις 220x176) αλλά είναι ευανάγνωστη και κάτω από έντονο ηλιακό φως.

Το νέο έξυπνο ρολόι της Sony είναι επίσης αδιάβροχο και η μπαταρία του αντέχει 3-4 ημέρες, προτού χρειαστεί φόρτιση.

Είναι αρκετά λεπτό (μόλις 9 χιλιοστά) και θα κυκλοφορήσει σε αρκετές χρωματικές παραλλαγές και με δυνατότητα να αλλάζετε το λουράκι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την τιμή του.

Πηγή: thegang