Υποστήριξη των χειριστηρίων DUALSHOCK 3 από τις συσκευές Xperia;

Φαίνεται πως η Sony σκέφτεται να δώσει τη δυνατότητα στα Xperia smartphones της να υποστηρίζουν τα ασύρματα DUALSHOCK 3 χειριστήρια του Playstation 3. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν έχει επισημοποιηθεί, όμως οι νέες πληροφορίες δείχνουν πως αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Ήδη η νέα αυτή δυνατότητα έχει εντοπιστεί στο μενού ρυθμίσεων του επερχόμενου Xperia SP, από όπου φαίνεται πως υπάρχει επιλογή για ενεργοποίηση της λειτουργίας “DUALSHOCK 3 wireless controller”.

Για να μπορέσει το smartphone να αναγνωρίσει κάποιο χειριστήριο, λέγεται πως θα πρέπει την πρώτη φορά να συνδεθεί ενσύρματα, μέσω ενός καλωδίου USB-OTG. Μόλις γίνεται αυτό το βήμα, το καλώδιο θα μπορεί να αφαιρεθεί με τις δύο συσκευές να επικοινωνούν πλέον μέσω Bluetooth.

Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα, που ίσως βοηθήσει τη Sony να αναλάβει και πάλι τα ηνία στον τομέα των παιχνιδιών για φορητές συσκευές. Φυσικά, αν τελικά κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, αναμένεται η συγκεκριμένη δυνατότητα να δοθεί και στις υπόλοιπες συσκευές της εταιρίας, όπως τα Xperia Z και Xperia ZL.