Βοήθεια στους τυφλούς από το Google Glass

Το πολυδιαφημισμένο πρότζεκτ της Google που ακούει στο όνομα Glass, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της τεχνολογικής κοινότητας το τελευταίο διάστημα με τις δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) που θα προσφέρει.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία νέα εφαρμογή που προσπαθούν να αναπτύξουν οι προγραμματιστές και που θα βοηθάει τους ανθρώπους με σημαντικά προβλήματα όρασης να κινηθούν στο χώρο. Πρόκειται για ένα εργαλείο που θα παρέχει φωνητικές οδηγίες στους τυφλούς, ενημερώνοντας τους για τη θέση των αντικειμένων γύρω τους.

Αντίστοιχη τεχνολογία χρησιμοποιείται στα υποβρύχια αλλά και στην εφαρμογή vOICe που υπάρχει ήδη στο Play Store της Google. Η κάμερα του Google Glass θα σαρώνει το περιβάλλον, ενώ η τεχνολογία bone conduction των γυαλιών θα μεταφέρει τις φωνητικές οδηγίες στο χρήστη.

Έτσι δε θα είναι απαραίτητο για τους κατόχους να φορούν ειδικά ακουστικά ή να κρατούν το κινητό τους τηλέφωνο. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, εφόσον ολοκληρωθεί η ανάπτυξή της, σίγουρα θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια για αυτούς που έχουν χάσει την όρασή τους. 

Παρακαλούμε περιμένετε ...