Socialmatic: Η Polaroid κάμερα του Instagram!

Η κάμερα Socialmatic είναι μία νέα ιδέα που θα βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να μειωθεί το κενό μεταξύ του εικονικού και του πραγματικού κόσμου. Πρόκειται για ένα gadget που επίσης καταφέρνει να συνδυάσει τις Polaroid φωτογραφίες με τη σημερινή εποχή των κοινωνικών δικτύων.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που έχει σαν στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να λαμβάνουν φωτογραφίες μέσω Instagram (χρησιμοποιώντας τα γνωστά εφέ) αλλά και να τις εκτυπώνουν και να τις μοιράζονται ηλεκτρονικά μέσω του Socialmatic Network ή των γνωστών Facebook, Twitter και φυσικά του Instagram.

Η Polaroid λοιπόν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει αναλάβει την κατασκευή της νέας κάμερας, με την κυκλοφορία της να αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Ο σχεδιασμός της και τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι η πιθανή χρήση Android για λειτουργικό σύστημα, τα 16GB αποθηκευτικού χώρου και συνδεσιμότητα WiFi και 3G.

Ο CEO της Socialmatic, Antonio De Rosa, μάλιστα δήλωσε πως “είμαστε πολύ υπερήφανοι που θα συνεργαστούμε με γίγαντες της ψηφιακής φωτογραφίας, όπως η Polaroid και η C&A. Οι διαπραγματεύσεις για αυτή τη συνεργασία ήταν δύσκολες και χρονοβόρες, όμως είχαμε πολύ ισχυρά κίνητρα για να φτάσουμε στην τελική συμφωνία που θα μας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μία μικρή επανάσταση στον τομέα της ψηφιακής φωτογραφίας.

Αυτή η μίξη λογισμικού αλλά και χαρακτηριστικών, μαζί με το ολοκαίνουριο κοινωνικό μας δίκτυο θα κλείσει το κενό μεταξύ του ψηφιακού κόσμου και της πραγματικότητας”.