Η Fujitsu παρουσίασε το Stylistic S01

Δεν είναι απαραίτητο κάθε smartphone να έχει τεράστια επεξεργαστική δύναμη, πολλά gigabytes μνήμης RAM και μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης. Για ορισμένους χρήστες όλα τα παραπάνω είναι τελείως περιττά και μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις και αρνητικά.

Το νέο Stylistic S01 από τη Fujitsu, έρχεται να επαληθεύσει τη συγκεκριμένη άποψη, στοχεύοντας σε ένα μέρος του καταναλωτικού κοινού που δε μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες αυτές τις δυνατότητες, και ειδικά του ηλικιωμένους.

Η εταιρία αποφάσισε να δημιουργήσει μία συσκευή που θα διαθέτει οθόνη 4 ιντσών και διπύρηνο επεξεργαστή SnapDragon με χρονισμό στα 1,4GHz (χαρακτηριστικά που μέχρι και πριν ένα χρόνο τα έβρισκε κανείς στην ελίτ των συσκευών).

Οι σημαντικές διαφορές της νέας συσκευής από τις υπόλοιπες της αγοράς, εντοπίζονται στο περιβάλλον. Η Fujitsu δημιούργησε μεγάλα κουμπιά, ώστε να μπορεί να τα δει και να τα διαβάσει ο καθένας, επίσης η λειτουργία αφής δεν είναι τόσο ευαίσθητη, ώστε να αποφευχθεί η ενεργοποίηση εφαρμογών κατά λάθος.

Επίσης διαθέτει κάμερα 8.1 megapixel, ενώ τα πλήκτρα του είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να είναι πού εύκολο για κάποιον να τα χρησιμοποιήσει. Τέλος η συσκευή είναι αδιάβροχη και διαθέτει ένα χαρακτηριστικό ειδοποίησης, σε περίπτωση που κάποιος πέσει στο έδαφος και δε μπορεί να σηκωθεί.

Πρόκειται για μία υποδοχή στο πίσω μέρος της συσκευής που αν φύγει από τη θέση της στέλνει αμέσως γραπτά μηνύματα σε φίλους ή συγγενείς, δείχνοντας πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Δυστυχώς ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του ούτε και η τιμή που θα έχει στην αγορά.