Η Google ανακοίνωσε το Chromebook Pixel

Η Google ανακοίνωσε χθες το βράδυ (21 Φεβρουαρίου) τον πρώτο φορητό της υπολογιστή με υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, που μπορεί να σταθεί αντάξια απέναντι από το MacBook Pro της Apple.

Το Chromebook Pixel, λοιπόν, διαθέτει οθόνη αφής 12,85 ιντσών με ανάλυση 2560 x 1700 (την μεγαλύτερη σε notebook αυτή τη στιγμή) και πυκνότητα εικονοστοιχείων 239ppi, επεξεργαστή Intel Core i5 με χρονισμό στα 1,5GHz και κάρτα γραφικών της Intel, ενώ θα έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής πολλών βίντεο ανάλυσης 1080p ταυτόχρονα. Επιπλέον θα έχει ενσωματωμένο το λειτουργικό σύστημαChrome OS της εταιρίας.

Αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει, είναι η κομψή του εμφάνισή, που με τις στρογγυλεμένες άκρες, το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και τη γυάλινη επιφάνεια για trackpad, καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις.

Η Google διαφημίζει την ποιότητα των κλήσεων VoIP, καθώς η λειτουργία του μικροφώνου του διασφαλίζει καθαρότερο ήχο και την απομάκρυνση του θορύβου. Επίσης, εστιάζει στο γεγονός πως η οθόνη ανοίγει χωρίς να χρειαστεί να σηκώσει ο χρήστης το notebook από το τραπέζι.

Από σήμερα κιόλας θα είναι διαθέσιμη η απλή έκδοση με WiFi και τα 32GB αποθηκευτικού χώρου στην τιμή των 1299 δολαρίων (περίπου 985 ευρώ), ενώ τον Απρίλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει και η έκδοση με LTE και 64GB σκληρού δίσκου. Για παραγγελίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί στην ιστοσελίδα της Google για το Chromebook Pixel.