Τι χρειάζεστε για να γίνετε αστέρι στο χορό; Τις ρομποτικές κάλτσες!

Και στη συνέχεια έρχεται το διαδραστικό παπούτσι

Ζηλεύετε τις χορευτικές φιγούρες των διάσημων αστέρων του χορού και όχι μόνο;

Ο Πασκάλ Τσίγκλερ και η Μάικε (χαϊδευτικό του "Μαρία") Μάας κάνουν το μάστερ τους στο πανεπιστήμιο του Ζάαρλαντ στην Γερμανία. Κατασκεύασαν φορητές συσκευές οι οποίες προσαρμόζονται στις κάλτσες και «διδάσκουν» χορό (όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Τσίγκλερ, οι κάλτσες είναι πρωτότυπο για την κατασκευή ενός διαδραστικού παπουτσιού χορού, στο οποίο εργάζονται οι δύο συμφοιτητές).

Προς το παρόν, η κάθε κάλτσα είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες που ασκούν πίεση και μοτέρ δονήσεων που παρακολουθούν και οδηγούν τις κινήσεις του ποδιού αυτού που τη φοράει.

Ο έλεγχος των συσκευών γίνεται μέσω εφαρμογής σε Android. Τα σωστά βήματα υποδεικνύονται με δονήσεις σε διαφορετικά σημεία του ποδιού. Παραδείγματος χάρη, αν αυτός που φορά την κάλτσα αισθανθεί δόνηση στο πίσω μέρος της φτέρνας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει βήμα μπροστά.

Οι κάλτσες είναι μια προσπάθεια να απαλλαγούν από υπερβολικό φόρτο εργασίας οι δάσκαλοι χορού, οι οποίοι πρέπει να προσέχουν τα πόδια κάθε ενός (και μιας) από τους μαθητές τους. Η επινόηση θα βοηθήσει «το "ζευγάρωμα" μαθητών χορού και δασκάλων, για να γίνει η εκμάθηση πιο εύκολη, λιγότερο εκνευριστική, περισσότεο διασκεδαστική» ελπίζει ο Τσίγκλερ. Και αυτός μαζί με τη συμφοιτήτριά του δίνουν λεπτομερείς οδηγίες σε όλους εμάς να κατασκευάσουμε εμείς οι ίδιοι τις δικές μας διαδραστικές κάλτσες χορού!

Πηγή instructables.com, ΑΠΕ