Επιβεβαιώθηκαν τα Xperia Z και Xperia ZL

Το τελευταίο διάστημα, υπήρχαν αρκετές ενδείξεις πως η Sony ετοίμαζε να παρουσιάσει ένα νέο smartphone στην CES 2013, με οθόνη 1080p 5 ιντσών, με τις πιο πρόσφατες να προέρχονται από την ίδια την εταιρία.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου Δεκεμβρίου είχαν διαρρεύσει πληροφορίες για δύο νέα μοντέλα με κωδικές ονομασίες Yuga και Odin, που τα χαρακτηριστικά τους ταιριάζουν με αυτά που ακούγονται για τα Xperia Z και Xperia ZL αντίστοιχα.

Ο σχεδιασμός των νέων συσκευών ακολουθεί την πετυχημένη σειρά τηλεοράσεων με το monolithic design και είναι ξεκάθαρη, από τις φωτογραφίες, η τάση για πιο απλές γραμμές, λεπτότερο πλαίσιο και την έλλειψη οποιουδήποτε κουμπιού στην μπροστινή επιφάνεια. Ιδιαίτερα το Xperia ZL, μειώνει ακόμα περισσότερο το θήκη της συσκευής και αλλάζει την παραδοσιακή θέση της μπροστινής κάμερας.

Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, το Yuga (Xperia Z) θα διαθέτει τον τετραπύρηνο επεξεργαστή από τηνQualcomm που εξοπλίζει το Nexus 4 της LG αλλά και το HTC Droid DNA (Butterfly). Θα έχει ακόμα 2 GB μνήμηςRAM, κάμερα 13 megapixel, 32GB αποθηκευτικού χώρου (με επέκταση microSD) και συνδεσιμότητα 4G/LTE. Δεν είναι σαφή ακόμα τα χαρακτηριστικά του Odin (Xperia ZL), όμως αναμένουμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες στην CES που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες.