Χαμός σε δημοπρασία του eBay για ένα σπανιότατο Nintendo

Ένα εξαιρετικά σπάνιο παιχνίδι Nintendo αναμένεται να "πιάσει" χιλιάδες δολάρια σε μια δημοπρασία του eBay.

Πρόκειται για ένα από τα 116 αντίτυπα του Παγκόσμιου Πρωτάθληματος Nintendo ( Nintendo World Championships) που έγιναν ποτέ, ως μέρος μιας ειδικής εκδήλωσης το 1990.

Η πρώτη προσφορά που δέχθηκε το σχεδόν κατεστραμμένο Nintendo ήταν 4.999 δολάρια (!) και ήδη έχει ξεπεράσει τις 7.0000. Ειδικοί πάντως πιστεύουν ότι το παιχνίδι πιθανότατα θα πουληθεί για πολλά περισσότερα μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, που λήγει η διαδικτυακή δημοπρασία. 

Δυστυχώς για τους συλλέκτες, η κασέτα είναι σε κακή κατάσταση - με μια ξεσκισμένη ετικέτα και τη λέξη "Mario" γραμμένη σε αυτή με στυλό. 

"Αυτό είναι πολύ λυπηρό, αλλά συνέβη πριν από πολλές δεκαετίες," εξήγησε ο πωλητής στην περιγραφή του για το "υπερ-σπάνιο" αντικείμενο της δημοπρασίας, προσθέτοντας ότι όποιος έγραψε στην ετικέτα δεν είχε "ιδέα τι είχε πραγματικά στα χέρια του". 

"Είναι σαν να βρίσκεις μια από τις πιο σπάνιες σπάνια Ferrari, αλλά με μια γρατσουνιά - και πάλι θα την αγοράσεις" προέβλεψε ο Chris Scullion, συντάκτης για παιχνίδια υπολογιστών και video games.

"Αυτό το μοντέλο θεωρείται το Άγιο Δισκοπότηρο των συλλεκτών Nintendo" είπε χαρακτηριστικά.

Το 2011, το ίδιο παιχνίδι πωλήθηκε σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία για 11.000 δολάρια, αλλά ήταν σε καλύτερη κατάσταση.