Η Memoto αναβιώνει την ιδέα του Lifelogging

Το Lifelogging είναι η ιδέα της αυτόματης καταγραφής της καθημερινής μας ζωής, χρησιμοποιώντας μια κάμερα τοποθετημένη κάπου επάνω στο σώμα μας η οποία τραβά αυτόματα φωτογραφίες. Αν και σαν ιδέα ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, το 1980, μέχρι σήμερα δεν έχει γνωρίσει σημαντική επιτυχία.

Μια νέα συσκευή της σουηδικής εταιρείας Memoto όμως ευελπιστεί να ενσωματώσει το lifelogging στην καθημερινότητα μας.

Πρόκειται για μια μικροσκοπική κάμερα 5 megapixel με μέγεθος μόλις 3.5 εκατοστά, οποία είναι σχεδιασμένη για να φοριέται  στα ρούχα ή σε αλυσίδα. Χωρίς κάποιο κουμπί, τραβά φωτογραφίες αυτόματα κάθε 30 δευτερόλεπτα. Όταν συνδεθεί με υπολογιστή η Memoto Lifelogging Camera, όπως ονομάζεται, αυτόματα «ανεβάζει» τις φωτογραφίες αυτές στους servers της υπηρεσίας, ενώ η εταιρεία θα κυκλοφορήσει και αντίστοιχη εφαρμογή για συσκευές Android και iOS.

Ένα από τα πιο προφανή προβλήματα είναι πως μια ολόκληρη ημέρα αποτελείται από 1.440 λεπτά, κάτι που σημαίνει πως κάθε ημέρα η Memoto θα λαμβάνει συνολικά 2.880 φωτογραφίες. Για την διευκόλυνση των χρηστών όμως η υπηρεσία αναλαμβάνει να διαχωρίσει τις φωτογραφίες αυτές βάσει της ώρας ή τοποθεσίας τους, ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να βρουν αυτές που τους ενδιαφέρουν.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι lifebloggers, η Memoto μπορεί να αποτελέσει ιδανικό εργαλείο για την λήψη φωτογραφιών στις διακοπές ή στις δραστηριότητες σας. Για κάθε περίπτωση πάντως, η εταιρεία υπόσχεται πως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας της θα φτάνει τις δυο ημέρες.

Η Memoto μόλις συγκέντρωσε τα απαραίτητο ποσό των 50.000 δολαρίων στο Kickstarter προκειμένου να περάσει στην μαζική παραγωγή της συσκευής. Η Memoto Lifelogging Camera θα κυκλοφορήσει από τον Φεβρουάριο του 2013 σε τρία χρώματα, γκρι, άσπρο και πορτοκαλί, ενώ θα κοστίζει 279 δολάρια, περίπου 214 ευρώ.