Η Samsung παρουσίασε το νέο phablet Galaxy Note 7

To Galaxy Note 7 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο

Το νέο Galaxy Note 7 παρουσίασε πρόσφατα η Samsung, ένα phablet με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Το Note 7 έρχεται εξοπλισμένο με σαρωτή της ίριδας του ματιού, μια τεχνολογία που «διαβάζει» τα μάτια του χρήστη προκειμένου να ξεκλειδωθεί η συσκευή.

Phablet ονομάζονται οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας που συνδυάζουν χαρακτηριστικά των smartphones με αυτά των tablet.

Έχοντας εφεύρει τα phablet το 2011 με το αρχικό Galaxy Note, η Samsung μεταπήδησε από το Note 5 στο 7 ώστε η σειρά αυτή κινητών τηλεφώνων να συμβαδίζει με τα δημοφιλή Galaxy S7 της ίδιας εταιρείας.

Ωστόσο, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης συσκευής είναι αυτή η νέα βιομετρική επιλογή, η οποία έρχεται με τη μορφή ενός υπέρυθρου σαρωτή της ίριδας του ματιού, που μπορεί να ξεκλειδώσει το κινητό μέσα σε μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα. Βέβαια, η εταιρεία έχει προνοήσει τοποθετώντας και scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από το κεντρικό κουμπί της συσκευής, ώστε όσοι χρήστες φορούν γυαλιά ή φακούς επαφής να μην χρειάζεται να τα βγάζουν προκειμένου να ξεκλειδώσουν το κινητό.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής, το Note 7 έχει μεγάλες ομοιότητες με το Galaxy S7 Edge, όπως την αδιάβροχη ιδιότητά του σε βάθος έως και 1,5 μέτρο και για διάρκεια έως και 30 λεπτά, κάμερα ανάλυσης 12 Mpixels, μνήμη RAM 4GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο που φτάνει τα 64GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω εξωτερικής κάρτας microSD.

Το νέο phablet διαθέτει επίσης οθόνη διαγωνίου 5,7 ιντσών, θύρα USB-C και ενσωματωμένη γραφίδα S-Pen, η οποία είναι πλέον αδιάβροχη και λειτουργεί ακόμα κι όταν η οθόνη του κινητού είναι βρεγμένη. Επιπλέον, η Samsung έχει κάνει ορισμένες αλλαγές στο λειτουργικό του Note 7, το Android στην έκδοση 6.0.1 Marshmallow, συμπεριλαμβανόμενης της δυνατότητας μετατροπής βίντεο σε gif απευθείας από την οθόνη.

To Galaxy Note 7 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο.