Αυτά είναι τα νέα Samsung Galaxy S7 και S7 edge

Παρουσιάστηκαν στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη και ενθουσίασαν

Στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, η Samsung παρουσίασε την Κυριακή το βράδυ την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών). Μάλιστα, ο υπεύθυνος της εταιρείας DJ Koh ξεκίνησε την παρουσιάση λέγοντας ότι αυτό είναι το καλύτερο Galaxy που φτιάχτηκε ποτέ. 

Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Mark Zuckerberg, με τον ιδρυτή του Facebook να τονίζει πως η Samsung προσφέρει την καλύτερη εμπειρία mobile VR στην αγορά.

Τα νέα Galaxy  διαθέτουν:

- Ταχύτερο επεξεργαστή και 4 Gb RAM.

- Υποδοχή για κάρτες microSD μέχρι 200 Gb, κάτι που έλειπε από το S6. Θα διατεθεί επίσης σε δυο εκδόσεις βάσει χωρητικότητας, στα 32 και 64 Gb.

- Επανασχεδιασμένη βασική κάμερα με μεγαλύτερο διάφραγμα και μικρότερο αισθητήρα, για λιγότερο θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο φακός της κάμερας στην πίσω πλευρά εξέχει πλέον ελάχιστα συγκριτικά με το S6.

- Ένα σημαντικό, νέο χαρακτηριστικό είναι η αντοχή στην επαφή με το νερό, σύμφωνα με τις προδιαγραφές πιστοποίησης IP68.

- Η οθόνη είναι η γνωστή quad HD Super AMOLED (2560x1440p), με την υποστήριξη λειτουργίας «Always On» για τη συνεχή προβολή βασικών πληροφοριών, χωρίς να επηρεάζεται ουσιαστικά η αυτονομία.

- Το S7 έχει μπαταρία 3.000 mAh και το S7 edge 3.600 mAh. Και τα δυο υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση -και ασύρματα.

- Τα νέα Galaxy S είναι LTE Cat 9, φτάνοντας σε ταχύτητες σύνδεσης τα 450 (download) και 50 Mbps (upload).

Το Galaxy S7 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου και στις δυο εκδόσεις. Όσοι το προπαραγγείλουν θα λάβουν μαζί και το Gear VR.