H επόμενη έκδοση του Android έχει κωδική ονομασία «Παγωτό Φιστίκι»

H επόμενη έκδοση του Android έχει κωδική ονομασία «Παγωτό Φιστίκι»

Έχουν σκοπό να κερδίσουν κοινό από το iPhone

Η Google προφανώς εργάζεται για ένα εξ ολοκλήρου επανασχεδιασμό του mobile λειτουργικού συστήματος Android, σύμφωνα με νέα έκθεση του Bloomberg.

Ο γίγαντας της αναζήτησης ονοματίζει το Android, ως Android P, του οποίου η εσωτερική κωδική ονομασία φαίνεται να είναι «Παγωτό Φιστίκι» (Android Pistachio Ice Cream) και θα έχει εμφάνιση παρόμοια με αυτή του iOS της Apple.

Πήρε αυτό το όνομα διότι η Google συνεχίζει να ονοματίζει τις εκδόσεις του λειτουργικού της με τα γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου διαδοχικά, και να τα αντιστοιχίζει με γλυκά. Οπότε, εάν τελικά παραμείνει αυτή η ονομασία δεν είναι κάτι που εκπλήσσει αφού το Android βρίσκεται στο «Ρ» και το... παγωτό φυστίκι είναι γλυκό, μιας και η προηγούμενη έκδοση ήταν το Android Ο με «παρατσούκλι» το Oreο.

Επίσης, αναφορές γίνονται και στην περιβόητη εγκοπή που έχει το iPhone X, αφού στη Google φαίνεται πως ενθαρρύνουν κατασκευαστές να παρουσιάσουν παρόμοιες υλοποιήσεις σε μια νέα γενιά συσκευών. Μάλιστα, ένας από τους πρώτους γνωστούς κατασκευαστές που φέρεται να ετοιμάζει συσκευή με «κομμένη» οθόνη όπως του iPhone X είναι η κινεζική Huawei.