Τέλος το iPhone Χ από το καλοκαίρι

Τέλος το iPhone Χ από το καλοκαίρι

Η Apple σταματά την παραγωγή λόγω των απογοητευτικών πωλήσεων

Είχε κυκλοφορήσει με αφορμή την 10η επέτειο του πρώτου iPhone και θεωρείται ότι είναι το πιο καινοτόμο κινητό τηλέφωνο που έχει κυκλοφορήσει εδώ και χρόνια.

Ο αναλυτής της KGI Securities, Μινγκ – Τσι Κουό αναφέρει ότι οι απογοητευτικές πωλήσεις του iPhone X θα οδηγήσουν στην ακύρωση του μοντέλου «με την παραγωγή του να σταματά το καλοκαίρι». Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Apple θα σταματά ένα μοντέλο iPhone Χ μετά από μόλις έναν χρόνο, μετά από το iPhone 5C το 2014.

Η Apple ετοιμάζεται να βγάλει νέα iPhones το Σεπτέμβριο οπότε η ακύρωση της ναυαρχίδας του κινητού του θα μπορούσε να αποσκοπεί στο να ανοίξει ο δρόμος για ένα νέο μοντέλο.

Ο Κουό, ο οποίος έχει αποκαλύψει πολλές φορές τα σχέδια της Apple με επιτυχία, αναφέρει ότι ο βασικός λόγος για αυτή την κίνηση είναι η μεγάλη έλλειψη ενδιαφέροντος από την Ασία.

Στην Κίνα η μεγάλη οθόνη είναι το βασικό συστατικό στοιχείο ενός καλού κινητού, όμως οι Κινέζοι καταναλωτές θεωρούν πως το πάνω σημείο του iPhone X καταλαμβάνει πολύ χρήσιμο χώρο. Και αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα αν αναλογιστεί κανείς πως το φθηνότερο iPhone 8 έχει ουσιαστικά πιο μεγάλη οθόνη.

Η Apple θα κυκλοφορήσει ένα iPhone Χ Plus αργότερα αυτό το έτος για να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες.