Αναβαθμίστηκε το Street View

Προσφέρει αυξημένη κάλυψη σε 11 χώρες και νέα Collections

Την μεγαλύτερη αναβάθμιση του Street View πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες η Google αφού ενσωμάτωσε πάνω από 400.000 χιλιόμετρα δρόμων σε αρκετές χώρες. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνει την κάλυψη της υπηρεσίας του σε 11 συνολικά χώρες, ανάμεσα τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς ,η Μεγάλη Βρετανία, η Ταϊλάνδη και το Μακάο.

Την ίδια στιγμή διπλασίασε τον αριθμό των «συλλογών» του, προσθέτοντας εικόνες υψηλής ανάλυσης και εξαιρετικά οπτικά χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένα αξιοθέατα σε έξι νέες χώρες, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις υπάρχουσες συλλογές. Κάποια από τα νέα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Stanley Park του Βανκούβερ, το Κ άστρο Elsinore της Δανίας, το Catherin Palace και το μοναστήρι Ferapontov της Ρωσίας.

Η αναβάθμιση αυτή πραγματοποιείται μια εβδομάδα μετά την ενσωμάτωση της υπηρεσίας στην έκδοση της ιστοσελίδας των Google Maps για iOS smartphones. Η Google έδωσε έτσι στους χρήστες iOS6 μια εναλλακτική λύση για την πρόσβαση στους χάρτες της αλλά και στο Street View, μέχρι τουλάχιστον να κυκλοφορήσει μια native εφαρμογή για το νέο λειτουργικό της Apple.