Οι κάτοικοι στο Mountain View κλέβουν τα ποδήλατα της Google

Οι κάτοικοι στο Mountain View κλέβουν τα ποδήλατα της Google

100 με 250 ποδήλατα εξαφανίζονται σε εβδομαδιαία βάση

Η Google άλλαξε την επιχειρηματική πρακτική της Αμερικής και της Silicon Valley με εταιρικά προνόμια, όπως για παράδειγμα τα δωρεάν ποδήλατα στους εργαζόμενους της, ώστε να μπορούν να διασχίζουν την τεράστια έκταση όπου στεγάζει τα γραφεία της.

Όμως, η κοινότητα του Mountain View της Καλιφόρνια - όπου έχει την έδρα της η Google - τον τελευταίο καιρό έχει οικειοποιηθεί τις παροχές της εταιρείας ακόμα κι αν δεν δουλεύει σε αυτή, αναγκάζοντας την Google να ξανασκεφτεί πόσο «δωρεάν» είναι πραγματικά τα ποδήλατα της, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η εταιρεία εκτιμά ότι περίπου 100 με 250 ποδήλατα από τα 1100 πολύχρωμα «Gbikes» της, εξαφανίζονται σε εβδομαδιαία βάση, και αυτό είναι που την ανάγκασε να λάβει μέτρα ώστε να μειώσει τις απώλειες.

Μεταξύ των διάφορων λύσεων, η εταιρεία προσέλαβε μια ομάδα 30 ατόμων με 5 φορτηγά, των οποίων η μόνη δουλειά είναι να ανακτήσει τα χαμένα ή κλεμμένα Gbikes γύρω από την κοινότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Google δοκιμάζει επίσης την τοποθέτηση GPS σε μερικά από τα ποδήλατα της και κλειδαριές που μόνο οι υπάλληλοι της Google μπορούν να ανοίξουν χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα.

Να θυμίσουμε ότι, ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα δωρεάν διανομής ποδηλάτων το 2007, για να περάσει στα εικονικά, πολύχρωμα ποδήλατά της το 2009.

Έως το 2015, η κοινή χρήση ποδηλάτου μετατράπηκε από μια εταιρική πρωτοβουλία της εταιρείας, σε μια ευκαιρία για τη Google να αλλάξει τον κόσμο. Η εταιρεία χρηματοδότησε περί τα 5 εκατ. δολάρια βοηθήσει τις πόλεις να γίνουν πιο φιλικές προς την ποδηλασία, και συνεργάστηκε στενά με το Mountain View για να δημιουργήσει ποδηλατόδρομους στην Κοπεγχάγη.

Έτσι δεν πρέπει να μας εκπλήσσει που οι άνθρωποι στο Mountain View είδαν τα ποδήλατα ως «φιλική χειρονομία» από την εταιρεία στους κατοίκους της πόλης.

Ο δήμαρχος του Mountain View, Ken Rosenberg, δήλωσε στο The Journal ότι χρησιμοποίησε ένα από τα ποδήλατα μετά από μια συνάντηση στην πανεπιστημιούπολη της Google, και ο Sharon Veach, ένας 68χρονος κάτοικος του Mountain View, είπε ότι δανείζεται μερικές φορές τα ποδήλατα για να μεταβαίνει στην εργασία του στο κτήριο της Oracle, ανταγωνιστική εταιρεία της Google.

Μάλιστα, ο Veach είπε ότι τα ποδήλατα είναι «μια ανταμοιβή για να μην ασχοληθούμε με τα λεωφορεία της Google», τα οποία χρησιμοποιούν εκατοντάδες εργαζόμενοι της Google που ζουν στο Σαν Φρανσίσκο και τις γύρω πόλεις για να πάμε στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας.

«Οδηγώ ένα ποδήλατο τους... για να ισορροπήσει αυτό που συμβαίνει στους δρόμους» είπε ο Veach στην εφημερίδα.