Πώς το Facebook αποφασίζει ποιοι φίλοι θα εμφανίζονται στο chat σου

Πώς το Facebook αποφασίζει ποιοι φίλοι θα εμφανίζονται στο chat σου

Τι ξέρει το κοινωνικό δίκτυο για τους φίλους μας;

Οι φίλοι που εμφανίζονται στο Facebook Chat είναι άνθρωποι που αλληλεπιδρούμε μαζί τους τακτικά. Το Facebook προσπαθεί να βρει με ποιους φίλους σας είναι πιο πιθανό να θέλετε να συνομιλήσετε και έτσι τοποθετεί τις επαφές στην κορυφή της λίστας στο Facebook Chat. Επίσης, το Facebook εμφανίζει αυτούς τους φίλους πιο συχνά στη ροή ειδήσεων.

Αλληλεπιδράσεις

Το Facebook δεν αποκαλύπτει ακριβώς τον τρόπο που υπολογίζει τις επαφές οι οποίες θα εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας των φίλων σας, αλλά βασίζεται στις αλληλεπιδράσεις σας μαζί τους. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις στον τοίχο, «likes» και σχόλια, καθώς και φωτογραφίες ή καταστάσεις που έχουν επισημανθεί από κοινού. Ο κατάλογος αλλάζει δυναμικά καθώς αλληλεπιδράτε με διαφορετικούς ανθρώπους κατά την πάροδο του χρόνου.

Συγκεκριμένοι φίλοι στο Chat

Το Facebook μας δίνει τη δυνατότητα να ορίσουμε μια συγκεκριμένη λίστα φίλων να εμφανίζεται στο Chat sidebar, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το αυτόματο σύστημα κατάταξης του κοινωνικού δικτύου. Κάντε κλικ στο εικονίδιο «Επιλογές» κάτω από την πλαϊνή γραμμή και στη συνέχεια απενεργοποιήσετε τη συζήτηση για όλες τις επαφές σας, εκτός από μια συγκεκριμένη ομάδα χρηστών. Εναλλακτικά, ενεργοποιήστε το chat για όλες τις επαφές σας, αλλά μπλοκάρετε ένα συγκεκριμένο σύνολο φίλων σας από τις επαφές σας.

Αλληλεπίδραση με φίλους

Κάντε κλικ σε κάθε επαφή που αναφέρεται στο sidebar του Chat για να στείλετε ένα μήνυμα. Φίλοι που είναι σε απευθείας σύνδεση εμφανίζονται με μια πράσινη κουκίδα με το όνομά τους, ενώ φίλοι που έχουν εγκαταστήσει το Facebook app στο τηλέφωνο τους ή το tablet έχουν ένα σύμβολο κινητού τηλεφώνου με το όνομά τους. Εάν δεν εμφανιστεί τελεία ή σύμβολο, ο φίλος σας δεν είναι συνδεδεμένος και τα μηνύματα αποστέλλονται στο inbox του χρήστη για να τα διαβάσει αργότερα.