Τέλος η «δωρεάν εφαρμογή της εβδομάδας» από την Apple

Τέλος η «δωρεάν εφαρμογή της εβδομάδας» από την Apple

Δεν υπάρχει πια στο App Store

Η Apple φαίνεται να εγκατέλειψε το promotion της «Δωρεάν εφαρμογής της εβδομάδας».

Οι χρήστες δεν βρίσκουν το συγκεκριμένο giveaway της Apple από την στιγμή που το iOS 11 εισήγαγε το νέο App Store.

Η Apple έχει πλέον το «App of the Day» και το «Game of the Day» αλλά δεν είναι δωρεάν και ο χρήστης πρέπει να τις πληρώσει για να τα κάνει λήψη.

Η Apple κάθε εβδομάδα εδώ και χρόνια έδινε εντελώς δωρεάν μια iOS εφαρμογή ή παιχνίδι. Αυτό προωθούνταν στην κεντρική σελίδα του App Store και έτσι ο χρήστης μπορούσε να το κάνει λήψη για το iPhone ή το iPad του χωρίς να πληρώσει τίποτα. Μόλις έμπαινε στην βιβλιοθήκη σας τότε μπορούσατε να τον κατεβάσετε όποτε εσείς θέλατε και χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Με το iOS 11, το App Store άλλαξε εντελώς. Έχει μια νέα εμφάνιση και νέα χαρακτηριστικά πολύ πιο εύκολα και χρηστικά από πριν. Αλλά φαίνεται πως δεν υπάρχει χώρος για το «App of the Day».

«Μετά από μια μεγάλη αναζήτηση στο App Store οι χρήστες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η δωρεάν εφαρμογή της εβδομάδας έχει πεθάνει όπως και η θύρα ακουστικών» αναφέρει χαρακτηριστικά το Gadget Hacks.

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις εβδομάδες από όταν το iOS 11 έκανε το ντεμπούτο του, και το promo δεν έχει ακόμη επιστρέψει.

Η Apple βέβαια μπορεί να επαναφέρει αυτό promotion αργότερα ειδικά αν αναλογιστούμε πόσο αγαπητό ήταν στους χρήστες και με βάση ότι δεν είχαμε κάποια επίσημη ανακοίνωση κατάργησης του μέχρι και σήμερα.