Μωβ εκλάμψεις προκαλεί η κάμερα του iPhone 5

Ένα νέο πρόβλημα, αυτή τη φορά στην φωτογραφική μηχανή του iPhone 5, φαίνεται πως αντιμετωπίζουν αρκετοί χρήστες του νέου smartphone της Apple.

Οι χρήστες αναφέρουν πως οι φωτογραφίες που βγάζει το τηλέφωνο εμφανίζουν μια μωβ έκλαμψη γύρω από πηγές φωτός. Αρχικά το τεχνικό τμήμα της Apple είχε αρνηθεί πως το πρόβλημα είναι γενικό, δηλώνοντας πως δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, ενώ αργότερα το ίδιο τμήμα το χαρακτήρισε φυσιολογικό. Η λύση που προτείνει; Να στρέφουμε το κινητό μακριά από πηγές φωτός όταν βγάζουμε φωτογραφίες.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την επικοινωνία ενός χρήστη με το AppleCare, όπως αναφέρει το Gizmodo. Ο Matt Van Gastel είχε επικοινωνήσει με την τηλεφωνική υποστήριξη της εταιρείας, εκπρόσωπος της οποίας του είπε ότι το φαινόμενο είναι περίεργο και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Ο Matt της έστειλε κάποιες φωτογραφίες και λίγο αργότερα πήρε την εξής απάντηση μέσω e-mail.

«Η ομάδα μηχανικών μας μόλις μου έδωσε αυτές τις πληροφορίες και σας συνιστούμε να στρέφετε την κάμερα μακριά από πηγές φωτός κατά την λήψη φωτογραφιών. Οι πορφυρές εκλάμψεις στις εικόνες θεωρείται φυσιολογική συμπεριφορά για την κάμερα του iPhone 5.»

Κάποιοι ειδικοί πάντως πιστεύουν ότι οι εκλάμψεις αυτές προκαλούνται από το γυαλί που καλύπτει την κάμερα του iPhone 5. Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η εταιρεία δεν παραδέχεται, όχι άμεσα δηλαδή, κάποιο μαζικό τεχνικό πρόβλημα στις συσκευές της. Το ίδιο συνέβη και με τις πρώτες αναφορές για το «antennagate», όπου οι πρώτες απαντήσεις του τεχνικού τμήματος προς τους χρήστες ήταν προς το «κρατούν με λάθος τρόπο», προτού βέβαια παραδεχτούν το πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή κάποιοι χρήστες αναφέρουν πως το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και σε παλαιότερες συσκευές της εταιρείας, όπως το iPhone 3G και το iPhone 4S.