Έλεγχος και θεραπεία για τον διαβήτη από το κινητό

Έλεγχος και θεραπεία για τον διαβήτη από το κινητό

Εύκολη πρόσβαση σε έλεγχο και θεραπεία για εκατομμύρια διαβητικούς ασθενείς επιχειρεί να δώσει η φαρμακευτική επιχείρηση Roche,

Εύκολη πρόσβαση σε έλεγχο και θεραπεία για εκατομμύρια διαβητικούς ασθενείς επιχειρεί να δώσει η φαρμακευτική επιχείρηση Roche, μετά την εξαγορά της αυστριακής επιχείρησης Medtech MySugr.

Η Medtech MySugr που ιδρύθηκε το 2012 από ασθενείς διαβήτη, ασχολείται με την παροχή ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών ελέγχου, διάγνωσης, ενημέρωσης, παρακολούθησης του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα και όλα αυτά μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στα smartphones με 1 εκατ. ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Τα γραφεία τις εταιρεία βρίσκονται στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, απασχολεί 47 υπαλλήλους και η εφαρμογή της είναι διαθέσιμη σε 52 χώρες.

Η Startup έχει πάρει 6,6 εκατ. δολ. χρηματοδότηση Seed μέχρι σήμερα με την Roche να ανακοινώνει την εξαγορά της για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής ποσό. Με την κίνηση αυτή η Roche θα επεκταθεί άμεσα στο χώρο της ψηφιακής διαχείρισης του διαβήτη σε επίπεδο ασθενών με στόχο ο ασθενής να έχει μια καλή εικόνα για τους στόχους και τις ενέργειες που μπορεί να κάνει για έχει μια φυσιολογική ζωή.

Οι πληροφορίες που λαμβάνουν τα smartphones, αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε γιατρούς.