Google: Τι αλλάζει στον Chrome σε σχέση με τα αρχεία που κατεβάζετε

Google: Τι αλλάζει στον Chrome σε σχέση με τα αρχεία που κατεβάζετε

Έρχονται νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Η Google ανακοίνωσε, ότι σκοπεύει να προσθέσει διάφορα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας στον Chrome, για να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών.

Το πρώτο από αυτά είναι η αυτόματη αναβάθμιση όλων των URLs από http:// σε https://. Σύντομα το πρόγραμμα περιήγησης θα χρησιμοποιεί αυτόματα την πιο ασφαλή έκδοση του πρωτοκόλλου, όπου τα πακέτα κρυπτογραφούνται. Ο browser θα δοκιμάζει πάντα, σε κάθε link, την αναβάθμιση και θα προβάλει http:// ιστοσελίδες, μόνο σε περίπτωση που η αλλαγή σε https:// δε λειτουργεί.

Μάλιστα, ο Google Chrome θα γίνει και πολύ πιο αυστηρός με τα αρχεία που κατεβάζετε. Στα μέσα του Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα θα αποκτήσει ένα νέο χαρακτηριστικό, που θα προειδοποιεί τους χρήστες αν προσπαθούν να κατεβάσουν κάποιο αρχείο από μια ιστοσελίδα, στην οποία η σύνδεση δεν είναι ασφαλής. Μπορείτε να δείτε το μήνυμα που θα εμφανίζεται παρακάτω:


Οι νέες προσθήκες δε σταματούν όμως εκεί. Η Google ετοιμάζει και ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό, που θα προειδοποιεί τους χρήστες, αν εξακολουθούν να έχουν εγκατεστημένο κάποιο extension, που έχει αφαιρεθεί από το Chrome Web Store. Η λειτουργία αυτή θα καταφθάσει με τον Chrome 117 και θέλει να διευκολύνει τους χρήστες να αναγνωρίζουν ευκολότερα και έγκαιρα επεκτάσεις που πρέπει να αφαιρεθούν, γιατί θεωρούνται malware ή γιατί παραβιάζουν άλλους κανόνες του Chrome Web Store.

Μια σχετική ενότητα θα προστεθεί στην Privacy and Security καρτέλα των ρυθμίσεων του προγράμματος, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.