TikTok: Οι ειδικοί προειδοποιούν για τη νέα μόδα – Τι είναι το #WaterTok και γιατί μπορεί να βλάψει δόντια και έντερο

TikTok: Οι ειδικοί προειδοποιούν για τη νέα μόδα – Τι είναι το #WaterTok και γιατί μπορεί να βλάψει δόντια και έντερο

Το συγκεκριμένο trend έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 100 εκατομμύρια προβολές

Οι χρήστες του TikTok κατεβάζουν συνέχεια ιδέες για να κάνουν δημοφιλή τα βίντεό τους και έτσι να έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Η νέα... μόδα, πλέον, ονομάζεται #WaterTok και δείχνει στους χρήστες πώς να κάνουν πιο ωραία τη γεύση του νερού για να το πίνουν.

Αυτή η τάση οδηγεί τους χρήστες να χρησιμοποιούν σκόνες και σιρόπια με γλυκιά γεύση, που προστίθενται στο νερό, ωστόσο έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας.

Οι οδοντίατροι προειδοποιούν για τους κινδύνους της εξάπλωσης της τάσης του #WaterTok, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 100 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, λέγοντας ότι τα σάκχαρα στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται μπορούν διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών και να προκαλέσουν τερηδόνα, όπως αναφέρθηκσ στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail.

Eπίσης, αυτό το trend έχει προκαλέσει αντιδράσεις από άλλους ειδικούς στον τομέα της υγείας, με τους διαιτολόγους να ισχυρίζονται ότι τα γλυκαντικά που υπάρχουν σε εναλλακτικές λύσεις «μηδενικής ζάχαρης» μπορεί να είναι βλαπτικά για το έντερό σας.