Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντάνεψε» αρχαίους Έλληνες – Δείτε σε βίντεο να μιλάει ο Σωκράτης και άλλοι σπουδαίοι του παρελθόντος

Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντάνεψε» αρχαίους Έλληνες – Δείτε σε βίντεο να μιλάει ο Σωκράτης και άλλοι σπουδαίοι του παρελθόντος

Μιλάνε για τις ιδέες τους, τις γνώσεις τους και τις επιστημονικές ανακαλύψεις τους

Αγγίζει τα... θαύματα η πρόοδος της τεχνολογίας και ένα από τα τελευταία επιτεύγμαα έχει να κάνει με τους αρχαίους Έλληνες. Η Equator AI δημιούργησε ένα βίντεο χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνητής νοημοσύνης, και «ζωντάνεψε» σπουδαίους φιλόσοφους και επιστήμονες του παρελθόντος.

Δείχνει πώς έχουν απεικονιστεί σε αγάλματα και προτομές και έπειτα τους μετατρέπει σε... ζωντανούς και εκείνοι μιλάνε για τις ιδέες και τα επιτεύγματά του. Βεβαίως, το μόνο αρνητικό είναι ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι η αγγλική.

Πάντως, έτσι όπως προχωράει η τεχνολογία δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσουν ένα ανάλογο βίντεο και να μιλούν ελληνικά. Προφανώς το γεγονός ότι μιλάνε αγγλικά έγινε για να τους κατανοήσει το ευρύ κοινό παγκοσμίως.

Είναι εντυπωσιακό, έτσι κι αλλιώς, να βλέπει κανείς τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Ηρόδοτο, τον Πλάτωνα, τον Θαλή τον Μιλήσιο και άλλα λαμπρά μυαλά της αρχαιότητας να μιλούν για τι ιδέες τους.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε η Equator AI: