Twitter: Τελευταία μέρα για να μην χάσουν τον λογαριασμό τους οι απλοί χρήστες

Twitter: Τελευταία μέρα για να μην χάσουν τον λογαριασμό τους οι απλοί χρήστες

Βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνουν

Για όσους δεν έχουν συνδρομή στο Twitter Blue, σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου είναι η τελευταία μέρα για να αλλάξουν την μέθοδο ταυτοποίησή τους. Για τους απλούς χρήστες χρειάζεται να γίνεται ταυτοποίηση δύο παραγόντων (2FA).

Σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα γραπτά μηνύματα (SMS) ως επιπλέον βήμα ασφαλείας για να προστατεύσουν την πρόσβαση στον λογαριασμό τους και θα πρέπει να κάνουν αλλαγές σήμερα για να μην χάσουν την πρόσβαση μέσω του SMS στον διπλό παράγοντα ταυτοποίησης.

Τα βήματα που απαιτούνται

Η πιο ασφαλής μέθοδος επαλήθευσης, σύμφωνα με το Twiiter, είναι να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, είτε μέσω υπολογιστή, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου και να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και πρόσβαση στον λογαριασμό > Ασφάλεια > Επαλήθευση δύο παραγόντων. Εκεί, θα δείτε τρεις επιλογές: Μήνυμα κειμένου, εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας ή κλειδί ασφαλείας. Πρέπει να επιλέξετε μια από τις δύο τελευταίες, αφού τα μηνύματα κειμένου θα σταματήσουν να υποστηρίζονται για όσους δεν πληρώνουν συνδρομή Twitter Blue.

  1. Εάν επιλέξετε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, θα πρέπει να κατεβάσετε και να συνδεθείτε σε μια τέτοια εφαρμογή στο smartphone σας, όπως το Microsoft Authenticator ή το Google Authenticator. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να σαρώσετε έναν κωδικό QR με την εφαρμογή αυτή και να εισαγάγετε έναν αριθμητικό κωδικό που δημιουργείται στο Twitter για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας.
  2. Εάν επιλέξετε το κλειδί ασφαλείας, θα χρειαστείτε μια φυσική συσκευή που συνδέεται στον υπολογιστή σας ή συνδέεται μέσω Bluetooth ή NFC στο κινητό σας. Στη συνέχεια, θα εισαγάγετε ή θα πατήσετε το κλειδί σας, όταν σας ζητηθεί από το Twitter κατά τη διάρκεια της σύνδεσης.

Μόλις ενεργοποιήσετε μία από αυτές τις μεθόδους, θα λάβετε επίσης και έναν εφεδρικό κωδικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που χάσετε την πρόσβαση στο τηλέφωνο ή το κλειδί σας. Μπορείτε να βρείτε τον Backup Code πηγαίνοντας από τις ρυθμίσεις στην ταυτοποίηση των δύο παραγόντων και κάτω κάτω που που λέει Additional methods ή επιπλέον μέθοδοι, πατάτε και σας έχει έναν κωδικό τον οποίο πρέπει να τον αποθηκεύσετε κάπου, ώστε να σας δώσει την λύση αν υπάρξει πρόβλημα ταυτοποίησης.