TikTok: Έρχεται συνδρομητικό περιεχόμενο εντός της πλατφόρμας

TikTok: Έρχεται συνδρομητικό περιεχόμενο εντός της πλατφόρμας

Η ιδέα πληρωμής των δημιουργών υπάρχει εδώ και καιρό

Την ευκαιρία σε δημιουργούς να εκμεταλλευτούν εμπορικά το περιεχόμενό τους θα δώσει το TikTok, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα The Information.

Συγκεκριμένα, οι λογαριασμοί θα μπορούν να δίνουν πρόσβαση σε μέρος (ή και σε ολόκληρο το υλικό τους) με το ανάλογο αντίτιμο που θα μπορεί να είναι ακόμη και 1 δολάριο.

Κάτι παρόμοιο έχουν κάνει και άλλες πλατφόρμες, όπως το Instagram, το οποίο προσφέρει για παράδειγμα Reels, Stories και άλλο περιεχόμενο μόνο σε όσους ακόλουθους συγκεκριμένων λογαριασμών πληρώνουν κάποιο σχετικό ποσό.

Η λειτουργία αυτή εντάσσεται στην ανανεωμένη πλατφόρμα εργαλείων των δημιουργών και η οποία έχει ήδη εμφανιστεί σε Γαλλία και Βραζιλία και αναμένεται τον επόμενο μήνα και στις ΗΠΑ.

Η ιδέα πληρωμής των δημιουργών υπάρχει εδώ και καιρό στο TikTok, αλλά η αλήθεια είναι πως τα χρήματα που προσφέρονται δεν είναι ιδιαίτερα πολλά.

Με τα νέα δεδομένα, θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές με συγκεκριμένα -όμως- κριτήρια (όπως πχ. να έχει ένας λογαριασμός τουλάχιστον 100 χιλιάδες ακόλουθους).