Σταμάτα να φορτίζεις το κινητό ενώ κοιμάσαι – Πυροσβέστης προειδοποιεί

Σταμάτα να φορτίζεις το κινητό ενώ κοιμάσαι – Πυροσβέστης προειδοποιεί

Μπορεί να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

Ένας πυροσβέστης προέτρεψε τους ανθρώπους να σταματήσουν να συνδέουν το κινητό στην πρίζα κάπου κοντά στο κρεβάτι τους, ώστε να το βρουν φορτισμένο μόλις ξυπνήσουν την επόμενη ημέρα.

Αυτή τη συνήθεια, όπως λέει, μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

@kentfirerescue This is a highly debated topic on our TikTok, but if you ARE able to do so, it’s much safer to charge any electrical items when you’re there and awake ✔️ #firesafety #firefighting #kentfire #firefighters #kentuk #fireservice #firesafetytips #firefightertiktok #firefightersoftiktok ♬ Keeping Your Head Up (Jonas Blue Remix) [Radio Edit] - Birdy

 

Σε ανάρτησή του στο TikTok, ένας πυροσβέστης από το Kent Fire Rescue δήλωσε: «Ο πυροσβέστης του Kent Fire Rescue δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: Παίρνουμε πολλές ερωτήσεις εδώ στο Kent Fire Rescue σχετικά με το γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε τα τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ορίστε λοιπόν οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να το κάνετε αυτό».

Νούμερο ένα«Δεν μπορείτε να μυρίσετε τίποτα όταν κοιμάστε, οπότε αν αρχίσει να καίγεται, η φωτιά δεν θα σας ξυπνήσει».

Νούμερο δύο«Χρειάζονται μόνο τρεις αναπνοές, σωστά, για να πέσεις αναίσθητος».

Νούμερο τρία«Πολλοί άνθρωποι έχουν φτηνούς ή ελαττωματικούς φορτιστές τηλεφώνων, ή ακόμα και γνήσιοι είναι γνωστό ότι ξεκινούν πυρκαγιές».

«Αν μπορείτε, σας συμβουλεύουμε να φορτίζετε το τηλέφωνό σας όταν είστε εκεί και ξύπνιοι από την άποψη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Είναι πολύ πιο ασφαλές» σημείωσε στο τέλος.