«ΑΙ Time Machine»: Η εφαρμογή που σου δείχνει την… αρχαία εκδοχή σου

«ΑΙ Time Machine»: Η εφαρμογή που σου δείχνει την… αρχαία εκδοχή σου

Έτσι θα μοιάζατε εάν ζούσατε στην Αρχαία Ελλάδα - Πώς λειτουργεί

Το «ΑΙ Time Machine» είναι ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να δουν πώς θα έμοιαζαν σε διάφορες περιόδους της ιστορίας, αν - για παράδειγμα- ζούσαν στην Αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, τον Μεσαίωνα ή κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρόκειται για εργαλείο που κυκλοφόρησε ο ιστότοπος Genealogy MyHeritage και όταν οι χρήστες εισάγουν φωτογραφίες τους τις μετατρέπει σε «υπερρεαλιστικές εικόνες».

Πώς λειτουργεί το AI Time Machine

Το AI Time Machine χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσει φωτορεαλιστικές εικόνες ενός ατόμου, όπως μπορεί να φαινόταν σε διαφορετικές περιόδους της ιστορίας. Χρησιμοποιώντας μεταξύ 10 και 25 φωτογραφιών ενός ατόμου, το AI Time Machine κατασκευάζει ένα μοντέλο αυτού του ατόμου σε ποικίλες στάσεις και που διαφέρουν από τις αρχικές φωτογραφίες εισόδου.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα προκαθορισμένα θέματα που τίθενται σε διαφορετικές εποχές, συνθέτει «υπερρεαλιστικές» εικόνες του ατόμου ως ιστορικού προσώπου. Το MyHeritage ειδικεύεται σε αυτό που είναι γνωστό ως τεχνολογία deepfake – μια μορφή συνθετικών μέσων όπου ένα άτομο σε μια υπάρχουσα εικόνα ή βίντεο τροποποιείται ή αντικαθίσταται με την ομοιότητα κάποιου άλλου.

Ο Gilad Japhet, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της MyHeritage, ο οποίος δοκίμασε ο ίδιος το εργαλείο, είπε ότι το AI Time Machine είναι ένας «δροσερός νέος τρόπος για να συνδέσεις τους ανθρώπους με την οικογενειακή τους ιστορία» κάνοντας τους να φαίνονται όμοιοι με τους προγόνους τους. «Τα τελευταία τρία χρόνια κυκλοφορήσαμε πολλές επιτυχημένες λειτουργίες που χρησιμοποιούν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να ζωντανέψουν ιστορικές φωτογραφίες», είπε.

Για να χρησιμοποιήσετε το AI Time Machine, πρέπει να κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του εργαλείου και να ανεβάσετε 10 έως 25 φωτογραφίες ενός ατόμου, τραβηγμένες σε διαφορετικές ημέρες και σε διάφορες ρυθμίσεις, πόζες και γωνίες. Το θέμα μπορεί να είναι ο εαυτός σας ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλά όλες οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν πρέπει να είναι του ίδιου ατόμου. Επίσης, η εταιρεία ζητά από όλους τους χρήστες να μην κοροϊδεύουν τους πολιτικούς προσθέτοντας φωτογραφίες του Πούτιν, του Μπάιντεν, του Τραμπ – και ότι δεν επιτρέπονται αυστηρά ούτε οι φωτογραφίες των Ναζί.

Το MyHeritage προειδοποιεί επίσης ότι δεν επιτρέπονται γυμνό, φωτογραφίες με μαγιό ή φωτογραφίες ανηλίκων.

Το εργαλείο απαιτεί να ανεβάσετε πρώτα τις φωτογραφίες – και μόνο τότε σας αναγκάζει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε σε έναν λογαριασμό MyHeritage. Εάν αποφασίσετε να κάνετε πίσω σε αυτό το στάδιο, λέει ότι οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν χωρίς να ολοκληρωθεί η εγγραφή «διαγράφονται αυτόματα για να προστατεύσουν το απόρρητό σας». Για όσους προχωρήσουν στην εγγραφή, δημιουργείται ένα μοντέλο του επιλεγμένου ατόμου, όπως σε δεκάδες προκαθορισμένα «θέματα» σε διαφορετικές ιστορικές εποχές.

Συνήθως χρειάζονται από 30 λεπτά έως δύο ώρες για να δημιουργηθούν τα αποτελέσματα από τις αρχικές εικόνες εισόδου. Επομένως, οι χρήστες θα λάβουν ένα email όταν είναι έτοιμες.