Αυτό που κάνουν όλοι και καταστρέφει την μπαταρία του κινητού

Αυτό που κάνουν όλοι και καταστρέφει την μπαταρία του κινητού

Αν το σταματήσετε θα επιμηκύνετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Το πρώτο κόλπο για να σώσεις την μπαταρία του smartphone σου από πρόωρο θάνατο είναι να αποφεύγεις τη συνεχή της φόρτιση ως το 100%.

Ο λόγος, απλός, καθώς η διάρκεια ζωής της εξαρτάται από τους κύκλους φόρτισης.

Η αλήθεια είναι ότι ψυχολογικά νιώθεις καλά όταν βλέπεις το 100%, ωστόσο με αυτό συμπληρώνεται ένας κύκλος φόρτισης και εν τέλει θα το πληρώσεις όταν θα χρειαστείς αλλαγή, όπως σημειώνει το phonearena.com.

Ορισμένοι κατασκευαστές το έχουν προβλέψει και το ποσοστό δεν είναι αντιπροσωπευτικό της πλήρους φόρτισης, ενώ κάποια Pixels smartphone και iPhones έχουν χαρακτηριστικά που σταματούν τη φόρτιση στο 80%.

Η ιστοσελίδα PCMag, επιπροσθέτως επισημαίνει, ότι θα πρέπει να διατηρείς την μπαταρία του smartphone σου μεταξύ 0-35 βαθμούς Κελσίου όταν η συσκευή φορτίζει, επιτελείς διεργασίες κλπ.

Τα περισσότερα τηλέφωνα θα σε ειδοποιήσουν όταν αυξηθεί η θερμοκρασία τους. Ωστόσο, είναι απλές οι ενέργειες που πρέπει να κάνεις και σίγουρα θα γνωρίζεις ότι το τηλέφωνο στο ταμπλό του αυτοκινήτου το καλοκαίρι είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία.

Μην το φορτίζεις στο κρεβάτι με τις κουβέρτες και τα μαξιλάρια, αντίθετα μια λεία επιφάνεια είναι το καλύτερο μέρος. Απέφυγε τις ακραίες μεταβολές θερμοκρασίας. Αν αισθάνεσαι ότι έχει υπερθερμανθεί, βγάλτο από την φόρτιση και άστο χωρίς να επιτελεί κάποια διεργασία, ή απενεργοποίησέ το.

Μην το αφήνεις ποτέ να πέσει στο 0% και μετά το επαναφορτίσεις. Η χρυσή τομή είναι μεταξύ 20% και 80%.