Αυτό που κάνουν όλοι και καταστρέφει την μπαταρία του κινητού

Αυτό που κάνουν όλοι και καταστρέφει την μπαταρία του κινητού

Αν το σταματήσετε θα επιμηκύνετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Το πρώτο κόλπο για να σώσεις την μπαταρία του smartphone σου από πρόωρο θάνατο είναι να αποφεύγεις τη συνεχή της φόρτιση ως το 100%.

Ο λόγος, απλός, καθώς η διάρκεια ζωής της εξαρτάται από τους κύκλους φόρτισης.

Η αλήθεια είναι ότι ψυχολογικά νιώθεις καλά όταν βλέπεις το 100%, ωστόσο με αυτό συμπληρώνεται ένας κύκλος φόρτισης και εν τέλει θα το πληρώσεις όταν θα χρειαστείς αλλαγή, όπως σημειώνει το phonearena.com.

Ορισμένοι κατασκευαστές το έχουν προβλέψει και το ποσοστό δεν είναι αντιπροσωπευτικό της πλήρους φόρτισης, ενώ κάποια Pixels smartphone και iPhones έχουν χαρακτηριστικά που σταματούν τη φόρτιση στο 80%.

Η ιστοσελίδα PCMag, επιπροσθέτως επισημαίνει, ότι θα πρέπει να διατηρείς την μπαταρία του smartphone σου μεταξύ 0-35 βαθμούς Κελσίου όταν η συσκευή φορτίζει, επιτελείς διεργασίες κλπ.

Τα περισσότερα τηλέφωνα θα σε ειδοποιήσουν όταν αυξηθεί η θερμοκρασία τους. Ωστόσο, είναι απλές οι ενέργειες που πρέπει να κάνεις και σίγουρα θα γνωρίζεις ότι το τηλέφωνο στο ταμπλό του αυτοκινήτου το καλοκαίρι είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία.

Μην το φορτίζεις στο κρεβάτι με τις κουβέρτες και τα μαξιλάρια, αντίθετα μια λεία επιφάνεια είναι το καλύτερο μέρος. Απέφυγε τις ακραίες μεταβολές θερμοκρασίας. Αν αισθάνεσαι ότι έχει υπερθερμανθεί, βγάλτο από την φόρτιση και άστο χωρίς να επιτελεί κάποια διεργασία, ή απενεργοποίησέ το.

Μην το αφήνεις ποτέ να πέσει στο 0% και μετά το επαναφορτίσεις. Η χρυσή τομή είναι μεταξύ 20% και 80%.

6
σχόλια
 1. avatar Μάκης

  Όλα όσα περιγράφει το παρών άρθρο παραπάνω, αν και αντιπροσωπεύουν 100% την πραγματικότητα, ΔΕΝ τα εφαρμόζει κανένας.
  Το 90% των κατόχων Smartphone εκεί έξω δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται, και το άλλο 10% βαριέται του θανατά να τα εφαρμόσει!

  Οπότε..........🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

 2. avatar Geowolf

  Για καλή λειτουργία χρειάζεται να απενεργοποιήσετε την συσκευή όταν κοιμηθείτε και να φορτίζεται ταυτόχρονα. (ξεκουράζεται και η συσκευή)..

 3. avatar Μαργαριτα

  Πολύ σοστα

 4. avatar Τικαν

  1-θα έπρεπε όλα τα κινητά adroit να φορτίζουν σε 15 λεπτά 2-θα πρέπει να είναι σε πολύ καλές τιμές, γενικά ανθεκτικά,να μήν είναι πολύπλοκα στο χειρισμό τους δηλαδή να είναι πολύ απλά,να ξεφορτίζουν δύσκολα και να φορτίζουν από το 0-100 ,να μπορούν να κάνουν τα πάντα όπως και οι υπολογιστές.

  1. avatar Tasusxxx

   Υπομονή....εάν είσαι πιτσιρικάς έως 18...χρονων..σίγουρα θα απολαύσεις τις τεχνολογίες του μέλλοντος τέτοιες ώστε αυτά που αναφέρεις θα είναι παρωχημενα. πρωτόγονα.. G7 G8..τσιπάκια εμφυτεύματα νανοσωματιδια που θα δίνουν πληροφορίες στο DNA...άπειρη ενέργεια τεχνητή νοημοσύνη.. και ένα βήμα πριν την αθανασία.. μην αγχώνεσαι έχεις ένα λαμπρο...μελλον

   1. avatar noimcool

    φαίνεται ότι οι οπαδοί του γιαλταμπαοθ δ κρύβουν το σχέδιο τους για την αναβάθμιση του ανθρώπινου λογισμικού με στόχο την αθανασία που όμως θα αφορά μια μικρή ελίτ και το υπηρετικό της προσωπικό που το έχουν υπολογίσει γύρω στους 500000 ανθρώπους,όλοι οι υπόλοιποι θα πάρουν εμφυτεύματα που θα μειώνουν πολύ το προσδόκιμο τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...