Google Maps: Η νέα λειτουργία που θα πληροφορεί πόσο «καθαρό» αέρα έχει μία περιοχή

Google Maps: Η νέα λειτουργία που θα πληροφορεί πόσο «καθαρό» αέρα έχει μία περιοχή

Ποιος είναι ο στόχος της εταιρείας

Οι Google Maps θα αρχίσουν σύντομα να προσφέρουν και πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα σε συγκεκριμένες περιοχές των ΗΠΑ.

Η εφαρμογή σε Android και iOS θα προσφέρει ακριβή πληροφόρηση για το τι θα πρέπει να περιμένει ο επισκέπτης μιας περιοχής, είτε μιλάμε για σημείο με έντονη οσμή καυσαερίου λόγω κίνησης, είτε για ένα «καθαρό» μέρος.

Στόχος αυτής της πληροφορίας είναι να ξέρει ο χρήστης που να κινηθεί πχ. αν θέλει να περπατήσει ή να κάνει ποδήλατο και για πόσο χρονικό διάστημα και το κατά πόσο -εν τέλει- είναι ιδανικό το συγκεκριμένο σημείο που έχει επιλέξει.

Οι πληροφορίες στο σχετικό επίπεδο έρχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ και ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει τις σχετικές σημάνσεις από το πλήκτρο που θα βρει στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης και αφού επιλέξει το "Air Quality".

Τέλος, στις ΗΠΑ, υπάρχει και σχετικό φίλτρο που ενημερώνει πλέον για τις φωτιές που εξαπλώνονται και βρίσκονται στις τριγύρω περιοχές, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί άμεσα να ενημερωθεί αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος που πλησιάζει.