Έλον Μασκ: Στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter – Τι υπόσχεται

Έλον Μασκ: Στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter – Τι υπόσχεται

Η τιμή των μετοχών του Twitter αυξήθηκε χθες περισσότερο από 2%

Η Twitter Inc ανακοίνωσε χθες ότι θα προσφέρει στον Έλον Μασκ μία θέση στο διοικητικό της συμβούλιο.

Τη θέση αυτή σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει για να κάνει σημαντικές βελτιώσεις στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανακοίνωση ότι απέκτησε ποσοστό περίπου 9% των μετοχών της.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε την Δευτέρα, με τον Μασκ να εξελίσσεται στον μεγαλύτερο μέτοχο του Twitter.

«Προσβλέπω στη συνεργασία με τον Παράγκ και το διοικητικό συμβούλιο του Twitter για να κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter κατά τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο Μασκ σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Παράγκ Αγκραουάλ είναι ο εκτελεστικό διευθυντής της αναφερόμενης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Πέρα από την υπόσχεση για μεγάλες αλλαγές στο Twitter, ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla, ο οποίος επιλέγει συχνά μη συμβατικές μεθόδους για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών του, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μασκ θα έχει εμπλοκή στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της κατεύθυνσης της πρωτοβουλίας “Bluesky” του Twitter, αλλά και της εφαρμογής ενός πλήκτρου διόρθωσης, σύμφωνα με μία πηγή που έχει λάβει γνώση για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Ο ίδιος, δεν θα έχει ρόλο στην “αυτοσυγκράτηση” της πλατφόρμας σχετικά με την απαγόρευση περιεχομένου ή την αποκατάσταση των προφίλ των χρηστών της, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ η πολιτική αυτή εφαρμόζεται για όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Twitter.

Η τιμή των μετοχών του Twitter αυξήθηκε χθες περισσότερο από 2% στα 50,98 δολάρια (46,78 ευρώ), μετά την αύξηση της τιμής της κατά 27% τη Δευτέρα.

Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε κατά 4,7%.

Ο διορισμός του Μασκ θα εμποδίσει πιθανόν τις βλέψεις του για μία προσφορά εξαγοράς του Twitter, καθώς ο ίδιος που σύμφωνα με το Forbes είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν μπορεί να ελέγχει ποσοστό μεγαλύτερο από το 14,9% των μετοχών του Twitter, είτε ως μέτοχος, είτε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, για όσο χρονικό διάστημα συμμετέχει στο διοικητικό της συμβούλιο.

Η αποκάλυψη για την απόκτηση του ποσοστού των μετοχών τη Δευτέρα, προκάλεσε έναν ευρύ προβληματισμό σχετικά με το ενδεχόμενο μιας πλήρους εξαγοράς της πλατφόρμας, μέχρι την απόκτηση ενός ενεργού ρόλου από τον Μασκ ως προς την εξέλιξή της.

Ο Μασκ από την πλευρά του, δεν έχει εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον για την εξαγορά του Twitter, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...