Truth Social: Η νέα πλατφόρμα του Ντόναλντ Τραμπ για τα social media

Truth Social: Η νέα πλατφόρμα του Ντόναλντ Τραμπ για τα social media

Φέρεται να απευθύνεται σε Αμερικανούς εξτρεμιστές

Σε λειτουργία βρίσκεται το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Truth Social» το οποίο δημιούργησε ο Ντόναλντ Τραμπ, όμως η πρεμιέρα δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ήδη μια εταιρεία απείλησε με μηνύσεις τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το pcmag.com αναφέρει πως το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης βασίζεται στη πλατφόρμα «Mastodon», καθώς χρησιμοποιεί τον ίδιο κώδικα και έχει τις ίδιες βασικές δυνατότητες.

Παρόλα αυτά, το «Truth Social» δεν ανέφερε τίποτα μέχρι πρόσφατα, ενώ επρόκειτο να ενσωματώσει περισσότερα στοιχεία.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το «Mastodon» απείλησε με μήνυση και έδωσε περιθώριο 30 ημέρες στο πρώην πρόεδρο, για να αλλάξει στάση.

Έτσι, μετά το «τελεσίγραφο», το «Truth Social» ανακοίνωσε επίσημα ότι βασίζεται στη πλατφόρμα «Mastodon» και μάλιστα κάνει ειδική αναφορά στους όρους χρήσης. Μάλιστα, περιλαμβάνει και σύνδεσμο, ώστε κάποιος να κατεβάσει την βασική εφαρμογή «Mastodon».

Σε ποιον ανήκει και γιατί δημιουργήθηκε

Το «Truth Social» ανήκει σε δύο οργανισμούς. Αρχικά ανήκει στην εταιρεία «Trump Media & Technology Group» (TMTG) που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ από τον Ιανουάριο του 2022, ο πρώην βουλευτής των ΗΠΑ Devin Nunes έγινε Διευθύνων Σύμβουλος.

Έπειτα, ανήκει και στην εταιρεία «Digital World Acquisition Corp» (DWAC), ενώ οι δύο οργανισμοί έχουν συνάψει συμφωνία συγχώνευσης. Όμως το πλάνο τους βρίσκεται στο επίκεντρο των αρχών, καθώς οι κρατικοί φορείς ερευνούν ενδεχόμενη παράκαμψη της νομοθεσίας περί τίτλων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «Truth Social» δημιουργήθηκε με στόχο να προσελκύσει τους ακροδεξιούς των ΗΠΑ, όπως και εξτρεμιστές ή άλλα περιθωριακά στοιχεία.

Παράλληλα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει, ότι πρόκειται για μια κίνηση, στην εποχή που μπαίνουν όρια στη ρητορική μίσους στο ίντερνετ και σε μία περίοδο που ακροδεξιές σελίδες έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν.