Δωρεάν εφαρμογή βοηθάει στην διακοπή του καπνίσματος

Δωρεάν εφαρμογή βοηθάει στην διακοπή του καπνίσματος

Προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά

Ανοίγετε το κινητό ή τον υπολογιστή, κατεβάζετε δωρεάν την εφαρμογή που δημιούργησε η σύμβουλος διακοπής καπνίσματος από το Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και έχετε ήδη κάνει το πρώτο βήμα για τη διακοπή καπνίσματος. Αρκεί, ωστόσο, να γνωρίζετε αγγλικά καθώς η ελληνική έκδοση του προγράμματος «escape-smoking.passion.io» της Ζωής Παπαγάλου, είναι στα σκαριά.

Η Ζωή Παπαγάλου υποστηρίζει πως αν και συχνά ακούμε από όλες τις πλευρές πόσο δύσκολο είναι να κόψει κάποιος το κάπνισμα, υπάρχει τρόπος να απεμπλακεί κάποιος από την κακή αυτή συνήθεια. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η δημιουργός της αντικαπνιστικής εφαρμογής, περιέγραψε τη λειτουργία και τον τρόπο χρήσης της.

«Το escape-smoking.passion.io είναι ένας εύκολος τρόπος που δεν χρησιμοποιεί υποκατάστατα νικοτίνης, δεν χρειάζεται φάρμακα, ούτε ισχυρή θέληση. Η μέθοδος είναι απλή. Προετοιμάζει τον καπνιστή για την ημέρα που θα καπνίσει το τελευταίο του τσιγάρο. Τον βοηθάει να αλλάξει τις πεποιθήσεις που ο ίδιος υιοθέτησε για να μπορεί να πορεύεται μαζί με τον παραλογισμό του καπνίσματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τριάντα πολύ σύντομα podcasts, με υπέροχη μουσική και κάποιες απλές και εύκολες οδηγίες», σημειώνει η κ. Παπαγάλου.

Ανοίγοντας το link της εφαρμογής, που απευθύνεται σε όλους τους καπνιστές -καθημερινούς και περιστασιακούς- ο ενδιαφερόμενος ακολουθεί τις ηχογραφημένες οδηγίες του προγράμματος που προς το παρόν είναι μόνο στα αγγλικά, ενώ σύντομα θα βγει και σε ελληνική έκδοση.

Η κ. Παπαγάλου εξήγησε πως και η ίδια υπήρξε μια από τους χιλιάδες ανθρώπους που σταμάτησαν να καπνίζουν, κάτι που το έκανε πάνω από τρεις φορές. «Ξέρω πως ακούγεται παράξενο, αλλά κάθε φορά σταματούσα να καπνίζω πάρα πολύ εύκολα. Ύστερα από μήνες ή χρόνια, όμως, άναβα ένα τσιγάρο, είτε για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι τα κατάφερα, είτε για να τον τιμωρήσω. Το αποτελέσματα ήταν πάντα το ίδιο. Σε μερικές εβδομάδες ήμουν πάλι μια κανονική καπνίστρια», εξηγεί.

Αυτό ήταν και η αφορμή για να δημιουργήσει την εφαρμογή, για την οποία χρειάστηκε να ασχοληθεί δυο χρόνια. Ήδη λειτουργεί εδώ και λίγο διάστημα και δεν είναι λίγοι οι φίλοι και γνωστοί που ξεκίνησαν να το δοκιμάζουν και αρκετοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να διώξουν το τσιγάρο από τη ζωή τους.

«Οι χρήστες δεν θα χρειαστούν τη δύναμη της θέλησης, αλλά την ικανότητά τους να αποδέχονται και να αλλάζουν, μέσω του μυαλού τους, τις δυσλειτουργικές τους πεποιθήσεις. Κατά τη διάρκεια των τριάντα ημερών δεν επιβάλλεται η διακοπή, αλλά οι χρήστες έχουν τη διάθεση από μόνοι τους να σταματήσουν το κάπνισμα», σημειώνει η κ. Παπαγάλου.

Με βάση την ειδικότητά της και την έρευνα που έχει κάνει, εξηγεί πως οι καπνιστές είναι έξυπνοι και λογικοί άνθρωποι και με ισχυρή θέληση. Είναι άνθρωποι που έχουν πάρει ρίσκα στη ζωή τους, που κατάφεραν να συνηθίσουν τη γεύση του τσιγάρου και φέρουν ένα σώμα που μπορεί και το αντέχει.