Το Instagram μοιράζεται τα δεδομένα με το Facebook

Μετά την εξαγορά του Instagram από το Facebook, την άνοιξη του 2012 έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, η δημοφιλής υπηρεσία ανακοίνωσε ότι πλέον θα μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών της με το κοινωνικό δίκτυο.

Μετά την ανακοίνωση της, ομολογουμένως  αναμενόμενης αυτής κίνησης, οι υπεύθυνοι του Instagram έσπευσαν να ενημερώσουν οι χρήστες θα εξακολουθούν να έχουν τον ελεγχο των ρυθμίσεων απορρήτου, αποφασίζοντας ποιος θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό τους και ποιος όχι όπως επίσης να επιλέγουν αν θα τις δημοσιεύουν και στο Facebook ή όχι.

Η ανακοίνωση του Instagram αναφέρει ότι “σας ενημερώνουμε πως θα μοιραζόμαστε τις πληροφορίες και το περιεχόμενο των χρηστών μας με επιχειρήσεις που ανήκουν στο ίδιο group εταιριών που ανήκει και το Instagram ή που θα συνεργάζονται με το συγκεκριμένο group. Οι συνεργάτες μας δεσμεύονται πως θα χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες για να βοηθήσουν στην βελτίωση των υπηρεσιών, παρέχοντας μία καινούρια εμπείρια για τους χρήστες. Πάντα με σεβασμό στο απόρρητο του κάθε χρήστη μας”.