Ελέγξτε τα πάντα με το μυαλό σας

Αν ήμασταν μέλη των ταινιών Star Wars θα το ονομάζαμε Force, η ΙnteraXon όμως αποφάσισε να του δώσει το όνομα Muse. Πρόκειται για μία νέα συσκευή που εφαρμόζει στο κεφάλι του χρήστη και μεταδίδει τα σήματα του εγκεφαλικής δραστηριότητας σε κινητές συσκευές, smartphone ή tablet.

Με βάση το Τορόντο, η καναδική εταιρία που εξελίσσει το Muse, δηλώνει πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία ώστε στο μέλλον να συγχρονίζεται και με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως τηλεοράσεις ή ακόμα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.



Η διαδικασία θα γίνεται ως εξής, ο χρήστης θα φοράει τη συσκευή, αυτή θα στέλνει στο κινητό του τηλέφωνο τα σήματα από την δραστηριότητα του εγκεφάλου του και αυτά με τη σειρά τους θα μεταβιβάζονται σε ειδικά διαμορφωμένες συσκευές (τηλεοράσεις, κονσόλες κτλ.) που θα τα αποκωδικοποιούν ώστε να εκτελέσουν τις εντολές που αρχικά προήλθαν από τη σκέψη του χρήστη.

Με την καμπάνια χρηματοδότησης του Muse να ολοκληρώνεται στις 7 Δεκεμβρίου στο Indiegogo, και να αποφέρει στην εταιρία περισσότερα από 280.000 δολάρια (αρχικός στόχος ήταν τα 150.000 δολάρια) η νέα συσκευή ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ανάπτυξης της.