Έφτιαξαν τεστ αναπνοής που εντοπίζει τον κορονοϊό σε λιγότερο από ένα λεπτό – Τι ποσοστό επιτυχίας έχει

Έφτιαξαν τεστ αναπνοής που εντοπίζει τον κορονοϊό σε λιγότερο από ένα λεπτό – Τι ποσοστό επιτυχίας έχει

Οι αρχές της Σιγκαπούρης έδωσαν προσωρινή έγκριση στο τεστ

Ένα τεστ αναπνοής που εντοπίζει τον κορονοϊό μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό - όπως αναφέρει η start up που το ανέπτυξε - ενέκριναν προσωρινά οι αρχές της Σιγκαπούρης.

Η Breathonix, μια εταιρεία του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε ότι τώρα συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας για να ξεκινήσει η δοκιμαστική χρήση του προϊόντος σε ένα από τα μεθοριακά περάσματα με τη Μαλαισία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην πιλοτική κλινική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη η συσκευή αυτή ανίχνευσης του κορονοϊού μέσω της αναπνοής είχε ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο του 90%.

Η συσκευή διαθέτει στόμια μίας χρήσης ώστε να αποφεύγεται η μόλυνση των χρηστών. Αφού ο ενδιαφερόμενος φυσήξει μέσα στη συσκευή, αυτή αναλύει τα χημικά συστατικά της αναπνοής για να καθορίσει αν κάποιος έχει μολυνθεί από την covid-19 ή όχι.

Όποιος βγαίνει θετικός στο τεστ αυτό, θα πρέπει να υποβάλλεται και σε μοριακό τεστ, εξήγησε η Breathonix.

Η εταιρεία επεσήμανε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς για τη χρήση του τεστ της και έκανε λόγο για μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον. Άλλες χώρες, όπως η Ινδονησία και η Ολλανδία, έχουν αναπτύξει αντίστοιχα τεστ που εντοπίζουν την covid-19 μέσω της αναπνοής.