Η ζωή χωρίς τα Gmail και Facebook

Τα ξημερώματα της Τρίτης το δημοφιλές κοινονικό δίκτυο, Facebook, και το ηλεκτρονικό ταχυδρομίο της Google, Gmail, με διαφορά μερικών ωρών, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα εκατομμύρια χρήστες να μην έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Πλέον τα προβλήματα έχουν αποκατασταθεί και για τις δύο υπηρεσίες από τους τεχνικούς των εταιρίων. Σύμφωνα με την Google οι χρήστες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, ή καθυστερούσαν να συνδεθούν και με ανακοίνωσή της ζήτησε συγνώμη από όλους τους χρήστες χωρίς όμως να αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για το λόγο που δημιούργησε το πρόβλημα. 

Οι χρήστες του Facebook αντιμετώπιζαν προβλήματα στην πρόσβασή τους για περισσότερο από μια ώρα, με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να δηλώνει πως το πρόβλημα προκλήθηκε από την αλλαγή στις υποδομές των διακομιστών του σελίδας και για αυτό δεν επηρέασε το σύνολο των χρηστών. 

Με το άκουσμα της είδησης για την βλάβη του Facebook, μέσα σε λίγα λεπτά, οι φήμες εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την κοινότητα του Internet. Άλλοι θυμηθηκαν, τις υποτιθέμενες, δηλώσεις του Zuckerberg, ότι η ιστοσελίδα θα κλεισει στις 15 Ιανουαρίου του νέου έτους και άλλοι σκέφτηκαν τις απείλες των Anonymous και πίστευψαν ότι τελικά τα κατάφεραν. Τελικά οι φήμες παρέμειναν φήμες και το Facebook επανήλθε και πάλι σε λειτουργία 

Γεγονός είναι, πως η απώλεια της πρόσβασης στις δύο αυτές ιστοσελίδες, ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα, μας θύμησε πως ήταν το Internet πριν τη δημιουργία αυτών των υπηρεσιών.