Twitter Spaces: Η πρόσφατη προσπάθεια της δημοφιλούς Social Media πλατφόρμας να παραμείνει ανταγωνιστική

Twitter Spaces: Η πρόσφατη προσπάθεια της δημοφιλούς Social Media πλατφόρμας να παραμείνει ανταγωνιστική

Ο «πόλεμος» μεταξύ των social media πλατφορμών δεν τελειώνει ποτέ

Το Twitter είναι μια από τις διασημότερες και δημοφιλέστερες social media πλατφόρμες, σήμερα.

Ανεξάρτητα εάν χρησιμοποιείς το Twitter για επαγγελματικούς ή καθαρά προσωπικούς και ψυχαγωγικούς λόγους, σίγουρα συμφωνείς ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέσα αλληλεπίδρασης με άλλα άτομα απ’ όλο τον κόσμο, ένα διαδικτυακό χώρο όπου εκατομμύρια χρήστες ανταλλάσσουν καθημερινά ιδέες, προτάσεις, συμβουλές, γνώσεις, περιεχόμενο.

 

Όμως, ο «πόλεμος» μεταξύ των social media πλατφορμών δεν τελειώνει ποτέ. Μάλιστα, γίνεται ολοένα και πιο πολυσύνθετος και ο ανταγωνισμός ακόμα πιο σκληρός. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το Twitter οφείλει να συνεχίζει να δημιουργεί νέες ενημερώσεις και να αναπροσαρμόζεται τακτικά ώστε να παραμένει μέσα στα πράγματα, τις εξελίξεις, τις τάσεις.

Ας δούμε τι καινούριο έχει δημιουργήσει η πλατφόρμα και πώς ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των καιρών μας.

Ευκολότερη Επαλήθευση

Η νέα πολιτική επαλήθευσης του Twitter, που τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2021, διευκολύνει τις επιχειρήσεις να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο δίκτυο. Πλέον, δημοφιλείς επιχειρήσεις θα μπορούν να προσεγγίζουν ένα σαφώς πιο διευρυμένο κοινό και να επιτυγχάνουν σημαντικότερα επίπεδα αλληλεπίδρασης, χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώνουν το βιογραφικό στο προφίλ τους ή να ανεβάζουν κεντρική εικόνα.

Εξάλλου, πολλές δημοφιλείς επιχειρήσεις και εταιρείες δε χρειάζονται κάποιου είδους εισαγωγή για να τις γνωρίσει ο κόσμος. Η δυνατότητα εύκολης, γρήγορης, και αξιόπιστης επαλήθευσης μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι μια τέτοια, επαληθευμένη επιχείρηση ή εταιρεία είναι νόμιμη. Το σήμα επαλήθευσης θα γίνει επίσης δυσκολότερο να αφαιρεθεί.

Επίσης, θα γίνει πολύ ευκολότερο το να βρίσκεις αυτό που ψάχνεις, καθώς πλέον οι επιχειρήσεις και εταιρείες θα χωρίζονται σε διάφορες μάρκετινγκ κατηγορίες. Έτσι, η Amazon θα μπορεί να αυτοχαρακτηριστεί ως υπηρεσία διαδικτυακής λιανικής πώλησης (online retailer), η GGPoker.eu ως ψυχαγωγικός ιστότοπος (entertainment site), και το Netflix ως διαδικτυακή υπηρεσία ροής (online streaming service).

Λέγεται πως αυτές οι κατηγορίες θα διευρυνθούν περαιτέρω του χρόνου.

Για τις επιχειρήσεις και εταιρείες θα γίνει πολύ ευκολότερο και αποτελεσματικότερο να προσεγγίζουν στοχευμένα τους πελάτες τους.

Ένα Νέο Podcast App

Οι λάτρεις των podcasts (δηλαδή των ψηφιακών ηχογραφήσεων) θα λατρέψουν το γεγονός ότι το Twitter αποφάσισε να ενσωματώσει το Breaker listening app στο δίκτυό του. Αυτό το app αναπτύχθηκε με το σκεπτικό ότι το να ακούει κάποιος podcasts δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ένα μοναχικό χόμπι.
Αντιθέτως, σου προσφέρει τη δυνατότητα να δηλώνεις εάν σου αρέσει το podcast επεισόδιο που ακούς, ενώ, παράλληλα, σου παρέχει τη δυνατότητα να βλέπεις τι είδους podcasts αρέσει στις συνδέσεις σου να ακούνε. Αν και απέτυχε μόνο του, παρόλα αυτά το Twitter αναγνώρισε τις δυνατότητες του app και αποφάσισε να του χαρίσει μια ‘νέα πνοή ζωής’.

Η κεντρική ιδέα του Twitter ήταν να βελτιώσει σημαντικά το audio-only chat, Spaces, όπου πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι είχε σφάλματα. Εάν όλα πάνε βάσει σχεδίου, το Breaker θα βελτιώσει σημαντικά το Spaces και είναι πολύ πιθανό να καταφέρει να ξεχωρίσει έναντι άλλων ανταγωνιστικών δημοφιλών podcast listening apps.

Ένας Αναλυτικός Οδηγός Στρατηγικής Περιεχομένου

Οποιοσδήποτε ασχολείται με το μάρκετινγκ θα συμφωνήσει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η ορθή διαχείριση της στρατηγικής περιεχομένου, ιδίως στην περίπτωση διαχείρισης πολλαπλών social media λογαριασμών. Το Twitter αποφάσισε να κάνει αυτήν την κατάσταση πιο εύκολα διαχειρίσιμη με τη δημιουργία ενός PDF Twitter planner που είναι ανοικτός σε επεξεργασία.

Σε αυτόν τον planner, θα μπορείς να δημιουργείς personas και ημερολόγια, τα οποία περιλαμβάνουν όλες τις εθνικές αργίες και εορτές, διεθνείς εκδηλώσεις, και hashtag διακοπές. Με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει ακόμα ευκολότερο το έργο διαχείρισης ενός ολοένα αυξανόμενου δικτύου και αριθμού χρηστών.

Με αυτήν την απόφαση, το Twitter απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι ενδέχεται να είναι το καλύτερο κοινωνικό δίκτυο για την ανάπτυξη της επιχείρησης σου. Αν και δεν είναι δυνατή η ενσωμάτωση του αρχείου με εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιείς ήδη, παρόλα αυτά σίγουρα αξίζει να το διερευνήσεις περαιτέρω και, γιατί όχι, να το δοκιμάσεις. Καθώς ο χρόνος προχωράει, θα ήταν καλό να δούμε μια ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα συγχρονισμού (sync) του τρέχοντος ημερολογίου που χρησιμοποιείς με αυτό.

Αυστηρότερη Πολιτική Αναστολής

Από τις πρόσφατες αναταραχές που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ, το Twitter αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή λογαριασμών χρηστών που αποτελούσαν απειλή για την ασφάλεια άλλων. Αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο παραβιάζει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, είναι σαφές ότι αυτή η κίνηση κάνει το δίκτυο πολύ πιο ασφαλές για όλους τους χρήστες και κάνει την περιήγηση στο Twitter διασκεδαστική και όχι στρεσογόνα.

Μάλιστα, το Twitter δημοσίευσε και μια ανακοίνωση όπου δηλώνει πως δεν είναι επιθυμητή η ενθάρρυνση ή η αποθέωση της βίας στο δίκτυό του.

Η καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων υποκίνησης της βίας παραμένουν ο βασικός λόγος για τη νέα αυστηρότερη πολιτική του Twitter.

Εν Κατακλείδι

Όπως φαίνεται, το Twitter έχει εδραιώσει την παρουσία του στο Διαδίκτυο και δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στα κορυφαία και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα κοινωνικά δίκτυα της εποχής μας. Επιπρόσθετα, είναι μια πλατφόρμα πλούσια σε αλληλεπιδράσεις από όλο τον κόσμο, τόσο όσον αφορά επαγγελματικούς όσο και προσωπικούς λογαριασμούς. Είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείς και να κατεβάζεις όλες τις πρόσφατες ενημερώσεις του Twitter. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να κατανοείς και να επωφελείσαι στο έπακρο από τις πολλές δυνατότητες που χαρακτηρίζουν αυτή τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και να αυξάνεις σημαντικά τον αριθμό των ακολούθων σου.