Παιχνίδι Augmented Really στον πραγματικό κόσμο

Μετά το μυστηριώδες πρότζεκτ με την ονομασία Niantic, όπου η Google χαρακτήριζε σαν “τον οδηγό σας στα ωραία, κρυφά και μοναδικά πράγματα που βρίσκονται γύρω σας”, κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί πως είχε σκοπό η εταιρία να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του.

Πλέον, η Google αποκάλυψε πως η νέα τεχνολογία θα εφαρμοστεί αρχικά, τουλάχιστον, σε ένα νέο Augmented Reality παιχνίδι για συσκευές Android που θα παίζεται στον πραγματικό κόσμο(!). Το νέο παιχνίδι λέγεται Ingress και είναι ήδη διαθέσιμο, δωρεάν, στο Google Play.

Η κεντρική του ιδέα αφορά μία “περίεργη” ενέργεια που ανακαλύφθηκε από μία ομάδα επιστημόνων στην Ευρώπη. Με την προέλευση και το σκοπό της να παραμένουν άγνωστα, πολλοί ερευνητές πιστεύουν πως θα επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι.Υπάρχουν δύο αντίθετες πλευρές που μπορεί κάνεις να διαλέξει, με τους “Enlightened” να θέλουν να αφεθούν στην περίεργη αυτή ενέργεια και τους “Resistance” που αντιστέκονται και να προσπαθούν να προστατεύσουν ότι απέμεινε από την ανθρωπότητα.

Το εντυπωσιακό στοιχείου του νέου παιχνιδιού είναι η διαδραστικότητα του με τον πραγματικό κόσμο. Για να ξεκλειδώσει κανείς νέες λειτουργίες, αποστολές αλλά και όπλα θα πρέπει να επισκεφτεί μουσεία, βιβλιοθήκες, λιμάνια, αεροδρόμια και πολλούς άλλους δημόσιους χώρους.