Τέλος εποχής για τα γνωστά “Walkman”

Μετά από 33 χρόνια κυκλοφορίας, η SONY σταματά την γραμμή παραγωγής των πασίγνωστων “Walkman” της. Με τις συγκεκριμένες συσκευές μεγάλωσαν γενιές και γενιές και πλέον ο μεγάλος κύκλος της επιτυχημένης σειράς φτάνει στο τέλος του.

Τα μοντέλα TCM-400, TCM-410 και TCM-460 έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και αρκετό καιρό, με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα, Akihabara News να τονίζει πως η Ιαπωνία θα είναι το πρώτο και το τελευταίο μέρος που τα Walkman θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Το γεγονός ότι σταμάτησε η κυκλοφορία των κασετόφωνων δε σημαίνει το τέλος εποχής και για τις κασέτες, ηSONY, όπως και άλλοι κατασκευαστές θα συνεχίσουν να παράγουν μαγνητόφωνα εγγραφής και φορητά στερεοφωνικά , όμως λογικά δε θα συνεχίσουν για πολύ.

Αν αναλογιστεί κανείς το πόσο έχουν επικρατήσει τα CD και τα MP3 στις μέρες μας, σίγουρα θα νιώθει ένα αίσθημα νοσταλγίας για τον “πλαστικό” ήχο της κασέτας και φυσικά τις ατελείωτες ώρες που χρειαζόταν για να φτιάξει κανείς μια συλλογή με τραγούδια από το ραδιόφωνο.